A parlamentben tiltakoznak az USR képviselői és szenátorai; aláírják a PNL bizalmatlansági indítványát

A parlamentben tiltakoznak az USR képviselői és szenátorai; aláírják a PNL bizalmatlansági indítványát
A parlamentben tiltakoznak a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szenátorai és képviselői a kormány által elfogadott, a közkegyelemről, valamint a Büntető törvénykönyv és a Büntetőjogi perrendtartási törvénykönyv módosításáról szóló jogszabályok ellen.

A parlamentben szerda reggel kezdődtek a házbizottsági ülések.

Az USR képviselői feketébe öltözve, “Szégyen” feliratú táblákkal érkeztek az ülésekre.

Az alakulat elnöke ugyanakkor bejelentette, hogy az USR képviselői és szenátorai is aláírják a Nemzeti Liberális Párt (PNL) által kezdeményezett bizalmatlansági indítványt, sőt és az sem kizárt, hogy kilépnek a parlamentből.

“Ha ezzel a gesztussal előrehozott választásokat tudunk elérni, mindannyian lemondhatunk, de mérlegelnünk kell, hogy egyáltalán van-e még szégyenérzete ennek a többségnek. Ők bebizonyították, hogy a maguk 250 fős kis parlamentjével is képesek lennének kormányozni. Tehát ha ez segít, minden további nélkül lemondunk, de nagyon meg kell fontolnunk ezt a lépést” – nyilatkozta Nicuşor Dan a parlamentben.

Kedd esti ülésén sürgősségi rendelettel módosította a Sorin Grindeanu vezette kormány a Büntető törvénykönyvet és a Büntetőjogi perrendtartási törvénykönyvet. Emellett törvénytervezetet fogadott el a kabinet bizonyos bűncselekményekért kirótt büntetések, valamint a szabadságvesztéssel járó nevelő jellegű intézkedések közkegyelemben részesítéséről.

www.agerpres.ro