A papa letiltotta Hamiltont a triatlonozásról

A papa letiltotta Hamiltont a triatlonozásról
Anthony Hamilton megtiltotta fiának, a Forma-1-es világbajnoki címért versenyben lévő Lewisnak, hogy részt vegyen egy jótékonysági triatlonversenyen.

A McLaren-Mercedes 23 éves brit pilótája egy sajtótájékoztató keretében tett ígéretet arra, hogy összeméri erejét honfitársával, a hondás Jenson Buttonnal és a show bevételét a rászorulóknak adják. „Lewis igazi sportember, ezért lelkesen elfogadta a kihívást, de sajnálatos módon vissza kell ettől léptetnünk. A világbajnokság közepén járunk, most a legfontosabb, hogy erre összpontosítsunk” – fogalmazott édesapja, Anthony Hamilton. Button azután hívta ki társát, hogy az azt mondta: kettejük közül ő a fittebb, s ezt kész bizonyítani is. A nem mindennapi triatlonpróbára július 27-én került volna sor, Button pedig 10 ezer fontot ajánlott fel jótékony célra, ha Hamilton legyőzi őt.

A sajtótájékoztatón egyébként a száguldó cirkusz harmadik szigetországi pilótája, David Coulthard is jelen volt, de ő kijelentette: 37 évével ő már túl öreg az ilyenfajta versenyekhez, a vízhordó szerepét azonban szívesen vállalja.