A pápa Ausztráliában – fellendült egy bordélyház forgalma, papokat raboltak ki

Több mint kétszeresére nőtt a forgalom egy ausztrál bordélyban, ahol a pápa látogatásának idejére különleges kedvezményt hirdettek – közölte a nyilvánosház tulajdonosa pénteken. Eközben néhány tolvaj a külföldi papok kizsebelésére specializálódott – közölte az ausztrál rendőrség. XVI. Benedek pápa a vasárnapig tartó Ifjúsági Világtalálkozón vesz részt az ausztrál kontinensen.

A katolikus egyházfő megérkezése óta több mint duplájára nőtt egy bordélyház forgalma Sydney-ben – mondta pénteken a tulajdonos. A pápa látogatásának idejére tíz százalékos kedvezményt hirdettek ugyanis azoknak, akik az Ifjúsági Világtalálkozóval kapcsolatban érkeztek az ausztrál nagyvárosba. A tulajdonos szerint sok a külföldi, de nem tudja, hogy zarándokok-e vagy sem. A több munka miatt mindenesetre felvett öt újabb lányt a bordélyba – tette hozzá. Bennfentesek szerint egyébként Sydney-ben minden nagyobb nemzetközi rendezvény alkalmával fellendül a szexipar.

Eközben külföldi papok egy csoportját rabolták ki az ausztrál nagyvárosban. A tolvajok hétezer ausztrál dollár (csaknem egymillió forint) készpénzt loptak el tíz amerikai és egy Pápua-Új-Guinea-i szerzetestől. Az áldozatok személye miatt a lopás különösen megdöbbentő – mondta Andrew Scipione állami rendőrfelügyelő pénteken. A papok azonban állítólag nem keseredtek el, hiszen “olyan sok öröm és vidámság van” – magyarázta egy társuk.