A-osztályba jutott a Nagyváradi Crisul

A-osztályba jutott a Nagyváradi Crisul
A Nagyváradi Crisul férfi sakkcsapata veretlenül, tizenhét ponttal nyerte a Feredőgyógy-fürdőn tíz résztvevő között rendezett másodosztályú bajnokságot, és feljutott az A osztályba, ahol korábban már szerepelt.

Két bihari klub, a Nagyváradi Crisul Sportklub és a Nagyváradi Speranta Sportklub felnõtt férfi sakkcsapatai indultak az idei másodosztályú pontvadászaton. Míg a Speranta klub versenyői most először szerepeltek hivatalos országos versenyen, addig a Crisul Sportklub sakkozói egyetlen vereséget sem szenvedve, feljutottak az élvonalba.  A feredõgyógyi, svájci rendszerben lebonyolított hét fordulós versengésen a Crisul (edző: Széll Sándor) tizenhét pontot gyűjtve az első helyen végzett.  Második a Dévai Sportklub 14, harmadik pedig a Máramarosi Sigmar Sportklub let 13 ponttal.

A csapatok összetétele

Minden csapatot három felnőtt és egy ifjúsági sakkozó alkotott, ám rajtuk kívül három tartalék is helyet kapott a keretekben. A Crisul színeiben Dan Rat (FIDE-mester, 4,5 pontot szerzett), Ionel Luca (mesterjelölt, 5 pont), Alexandru Stanciu (I. osztályú, 5 pont), Horváth Lajos (mesterjelölt, 2,5 pont), Ioan Mihut és Csilcser László (mesterjelöltek).

A Speranta Sportklub (edző: Traian Miclea) a megtisztelő hetedik helyen végzett és nem esett ki a B-osztályból. Pontszerzői: Sorin Samu (I. osztályú), Lavinel Cruceru (mesterjelölt), Dorel Draghici (I. osztályú), Tudor Ursente (I. osztályú).