A nyugdíjpont értéke a kormányprogramnak megfelelően nőni fog

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke azt nyilatkozta szerda este az Antena 3 televízió műsorában, hogy 2018-ban a nyugdíjpont értéke a kormányprogramnak megfelelően nőni fog, függetlenül a koalíció napirendjén lévő nyugdíjtörvénytől.

Ne keverjük a dolgokat, a nyugdíjpont értéke a kormányprogramnak megfelelően nőni fog’ – mondta Dragnea.
A pártelnök szerint a koalíció napirendjén lévő nyugdíjtörvény célja nem a nyugdíjpont értékének megváltoztatása, hanem a nyugdíjrendszerben tapasztalható ‘igazságtalanságok’ kiküszöbölése. Példának a tanügyet hozta fel, ahol szerinte előfordulhat olyan eset, hogy két volt pedagógus, aki ugyanolyan végzettséggel, ugyanannyit dolgozott, különböző nyugdíjat kapjon, egyik 1.500 lejt, a másik 2.300 lejt.

A PSD elnöke megerősítette, hogy 2018-ban a minimálbér 1.550 lejre nő. Dragnea szerint a 2018-as költségvetés “projektekre épül’. Szerinte a költségvetés törvényét október végén terjesztik a parlament elé. A pártelnök úgy vélekedett: az igazságszolgáltatás működését szabályozó törvények módosítását még idén elfogadják, akkor is, ha a Velencei Bizottság kifejti álláspontját az ügyészek kinevezésével kapcsolatban, és akkor is, ha nem.

www.agerpres.ro