A nyomtatók bizonytalan jövője

Akt.:
A nyomtatók bizonytalan jövője
A nyomdaipari ágazat folyamatosan változott az elmúlt évtizedekben, és az új technológiák hatására különösen az utóbbi években. A gyártók a költségcsökkentésre, a teljesítmény növelésére és főként a piacon maradásra összpontosítanak.

A piac változik

Több márka is uralja a piacot. Egyesek egyesülnek új stratégiai befektetés céljából. Ilyenek például a Samsung és a HP. Nem kell aggódnia – a piacon még mindig megtalálhatók a Samsung nyomtatók és festékkazetták.

Újkori kihívások a nyomtatógyártók számára

A digitalizálás hatása jelentős, ezért a gyártóknak és forgalmazóknak új kihívásokkal és akadályokkal kell szembenézniük:

  • Csökken a nyomtatók iránti kereslet a fejlett országokban. Az új technológiák mozgatják a világot. A táblagépek, könyvolvasók mind csökkentik a nyomtatóberendezések iránti igényt. A nyomtatott dokumentumok és könyvek nagy keresletével rendelkező megfizethető piacok még mindig a fejlődő országok, ahol a digitalizálás mértéke még mindig nagyon alacsony.
  • A költségek meghaladják a nyereséget. A nyomtatás költsége és a papír ára növekszik, valamint várható a költségek folyamatos növekedése is. Ezzel egyidejűleg növekszik majd a számos festékkazetta és benzin részét képező petróleum ára, ami viszont hatással lesz a szállítási költségekre.
  • Dokumentumok digitalizálása. A fejlett országokban a dokumentumnyomtatás költségeinek csökkentése a legújabb trend. Sok olyan szoftver létezik a piacon, amelyek folyamatos hozzáférést biztosítanak a dokumentumtárhoz, és képesek a dokumentumok online és offline szerkesztésére. A költségek csökkentése mellett a környezetbarát megközelítésről és a környezetvédelemről is beszélhetünk.

Milyen lesz a nyomtatók jövője?

Az elmúlt évek trendje a befektetési költségek csökkentése, a nyomtató teljesítményének növelése és a nyomtató eszközök átfogó tökéletesítése. Merre is tart? A jövő zenéje még mindig a 3D nyomtatók, hordozható nyomtatók vagy okos telefonok elérhetők. Hagyjuk magunkat meglepni, és meglátjuk, hogy néhány év múlva vásárol-e még Samsung festékkazettákat.

 

– PR cikk –

Címkék: