A nyereség 64 százalékát a Kereskedelmi és Iparkamara tagjai adják

Kovászna megye – A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának jelenleg 291 háromszéki cég a tagja, melyek összesen 17 678 alkalmazottat foglalkoztatnak.

Az elmúlt évben megvalósított nyereségük, a megyében tevékenykedő cégekének a 64 százalékát tette ki. A statisztikai adatok szerint a 291 vállalkozás üzleti forgalma 2007-ben 573 millió eurót tett ki, ami azt jelenti, hogy  2005-höz képest megkétszereződött. Azt szeretnék, ha 2012-ig a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tagjainak száma ötszázra emelkedne. El szeretnék érni, hogy a Cégbíróság visszakerüljön a szervezet kötelékeibe, ugyanakkor cselekvő szerepet akarnak vállalni az európai hegyvidékek kereskedelmi kamaráinak hálózatában, illetve az idegenforgalmat érintő más szerveződésekben.

A kamara a helyhatósági választások után a megye gazdasági növekedését célzó együttműködési szerződéseket kötött az új vezetőkkel, részt vesznek a megye fejlesztési stratégiájának a kidolgozásában. Fontosnak tartják az infrastruktúra-fejlesztést, a  hazai és külföldi befektetők ide vonzását. A Kovászna megyei Kereskedelmi és Iparkamara közgyűlésének döntése értelmében a szervezetet továbbra is Herman Rosner közgazdász vezeti, alelnökök: Dobra László közgazdász, a Secuiana RT. vezérigazgatója és Ioan Bălan mérnök, a Covalact RT. vezérigazgatója.