A nóta, ami a szívekben él

Kremsner József nótaénekes
Kremsner József nótaénekes - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Ez alkalommal a közönség legkedvesebb előadói énekelnek.

Ott, ahol zúg az a négy folyó címmel rendeznek jövő héten vasárnap (november 30.) nótagálát a Lovardában 16 órától. Csala Judit, Szilágyi Sándor, Nádasdi László, Miklós Szilvia, Kremsner József és Csík József egyaránt énekelnek a Máté Ottilia pályája előtt tisztelgő műsorban, ahol természetesen a ma élő magyarnóta-énekesek legnagyobbika is elvarázsolja dalaival a közönséget.

A nóta a magyar ember szívében mindig ott lesz, ha a magyar bort iszik, ha bánatos, ha nagyon örül valaminek, ha gyermeke születik: énekel. Kötődik hozzánk ez a műfaj, bárhol jártam külföldön, mindenhol azt mondták, irigylik az egyedülálló dallamvilágú operetteket és magyar nótákat” – mondta az immár a hungarikumok sorába is beválasztott magyar nótáról Kremsner József, a Magyar Köztársasági Bronz Érdemkereszt kitüntetett előadóművésze, aki szinte hazajön a november 30-i előadásra, ugyanis Nyíracsád mellett, Buzita tanyán született.

A Máté Ottilia munkásságát központba állító nótagálán Kremsner József is a szívéhez közel álló dalokat hozza el a közönségnek. „Magyar érzelmű dalokkal lepem meg a közönséget, énekelek például a Hortobágyról, illetve a sorsüldözött magyarságról szóló Áldott magyar hazám című nótával is készülök” – adott ízelítőt a műsorból az énekes.

HBN–SzL