A nőket köszöntötték Berettyószéplakon

A nőket köszöntötték Berettyószéplakon
Bihar megye – Berettyószéplakon hagyománya van annak, hogy a helyi RMDSZ, Nők Napja előtti hétvégén köszönti a hölgyeket. Idén is így történt, igaz egy kicsit szegényesebbre sikerült a műsor, mivel a helyiek nem léptek színpadra.

A meghirdetett Ki mit tud?– ra ugyanis nagyon csekély volt a jelentkezők száma, ezért elmaradt. Annak is hagyománya van, hogy ez alkalommal a margittai Horváth János Társaság (HJT) színjátszó csoportja bemutatja kabaréműsorát, hogy egy vidám kellemes estet szerezzen a széplaki szebbik nemnek. A széplaki kultúrház bejáratnál Bagosi Barna alpolgármester, RMDSZ elnök személyesen fogadta az érkezőket és minden hölgynek átnyújtott egy szál virágot. A kultúrház, zsúfolásig megtelt, néhány fiatalnak ülőhely sem jutott. A berettyószéplakiak megszerették ezt a rendezvényt és évről, évre többen látogatják. Nőnapi köszöntőt az alpolgármester mondott. A kabaré, mint mindig, most is nagy sikert aratott.

Veszi a lapot

A közönség minden esetben „veszi a lapot”, a poénosabb jeleneteket pedig nyíltszíni tapssal és nevetéssel jutalmazza. A kabaréjelenetek után a műsor végén a HJT egy nótacsokrot nyújtott át ajándékként a berettyószéplaki nőknek. A közönség nagyon jól érezte magát és együtt énekelt a fellépőkkel. Az előadás után a fellépőket finom vacsorával vendégelték meg. Asztalra kerültek a finom helyi borok, mely megteremtette a jó hangulatot, és együtt nótáztak a vendégek, vendéglátók. Bagosi Barna elmondta, hogy az elkövetkező években is megrendezik a köszöntőt, reménye szerint akkor a helyi iskolások közreműködésével.

Címkék: , ,