A nők szerepe és a vállalkozás

Ezév októberében indult útjára Nagybányán az a kétéves, nemzetközi projekt, amely a Grundtvig Tanulási Kapcsolatok égisze alatt fut és felnőttoktatással foglalkozik.

A projekt a „Vállalkozás szerepe a nők életében” címet viseli és három országban zajlik. A román koordinátor az Info Projekt Srl, partnerei pedig a Centre d information du Droit des Femmes nevet viselő francia szervezet, valamint a Telek23 nevű magyar oktatási cég. A projekt fő célja egy olyan oktatóanyag kifejlesztése és kipróbálása, amely a 45–55 év közötti munkanélküli nők munkába való visszaállításának az esélyeit van hivatva megnövelni.
Ehhez a partnerek egy közösen összeállított kérdőív segítségével kidolgozzák azt a tananyagot, amely az EU által meghatározott nyolc fő kompetenciára épül és különös hangsúlyt fektet a vállalkozáshoz szükséges készségek fejlesztésére. Ezt a tananyagot egy workshop sorozat megszervezésével mind a három partner országban kipróbáljuk illetve véglegesítjük. A projekt lezárásaként 2009 szeptemberében Nagybányán kerül megrendezésre az a konferencia, amelynek segítségével a projekt eredményeit ismertetjük az érdeklődőkkel, illetve lehetővé tesszük a tananyag rovábbi hasznosítását. Az október 27-én tartott sajtótájékoztatón Mariana Hudrea, az Info Project vezetője és a projektötlet kidolgozója a helyi sajtó előtt ismertette a projekt céljait, a konzorcium szereplőit, illetve kiosztotta a projektet ismertető román és angol nyelvű tájékoztató anyagokat.