A Néppárt Élesden

A Néppárt Élesden
Megalakult szeptember 3-án az Erdélyi Magyar Néppárt élesdi helyi szervezete. Kéttucatnyi szimpatizáns vett részt az alakuló ülésen, amelyen ott volt Zatykó Gyula, a párt országos alelnöke, ifj. Szilágyi Ferenc, a Partiumi Autonómiatanács alelnöke és Csomortányi István Bihar megyei elnök is, valamint Moldován Lajos volt szenátorjelölt.

Szó esett a kisváros és a helyi magyar közösség sajátos problémáiról, a Néppárt országos, regionális és helyi terveiről, megtárgyalták egy területi pártiroda megnyitásának lehetőségét. Nyomatékosították: a Sebes-Körös völgyi magyar szórványban – amelynek Élesd egyfajta központja – nagyon fontos, hogy az érdekvédelem és a közképviselet minél teljesebb és szélesebb körű legyen, s hogy ne érvényesüljön a hatalom megosztó politikája. A Néppárt azokért is kiáll, akik nem tartoznak a megyei és helyi kiskirályok udvartartásához.

Az ülésen megválasztották az élesdi szervezet vezetőségét: az elnök Kálmán Gabriella jogász segítője Fésüs Attila alelnök és Váradi Szilvia titkár. A helyi iroda megnyitásáig a 0743/830-162-es telefonszámon fordulhatnak az elnökhöz azok, akik honosítási vagy választási regisztrációs ügyekben igényelnek tanácsot, segítséget, eligazítást.