A Nép Ügyvédje abban bízik,hogy az elnöki szóvivő szavai nem Klaus Iohannis államfő álláspontját képviselik

A Nép Ügyvédje abban bízik,hogy az elnöki szóvivő szavai nem Klaus Iohannis államfő álláspontját képviselik
A Nép Ügyvédje meglepetését fejezte ki csütörtökön Mădălina Dobrovolschi kijelentéseivel kapcsolatban, és abban bízik, hogy az elnöki szóvivő szavai nem képviselik sem Klaus Iohannis államfő, sem az elnöki hivatal álláspontját.

“Ami az elnöki szóvivő kijelentését illeti, amely szerint veszélyes lépés alkotmányossági kifogást emelni a 2001/90-es törvény 2. cikkelye ellen, a Nép Ügyvédje hangsúlyozza, hogy ez a kezdeményezés elsősorban azért született, mert egy jogállamban azonos feddhetetlenségi és erkölcsi kritériumoknak kell érvényesülniük az államhatalom mindhárom ágában, amikor egy köztisztség elfoglalásáról van szó. A Nép Ügyvédjének véleménye szerint teljesen normális, hogy egy jogállamban létezzen ilyen feltétel minden közméltóság esetében” – írja a Nép Ügyvédjének közleményében.

Az idézett forrás leszögezi, hogy a Nép Ügyvédjének egyetlen célja “egy egységes, tiszta, koherens, alkotmányos és a Románia által aláírt nemzetközi szerződésekkel összhangban lévő törvénykezés kialakítása, ami a román nép érdeke is”.

www.agerpres.ro