A nemek esélyegyenlőségéért

Akt.:
A nemek esélyegyenlőségéért
Szerda délelőtt az RMDSZ-nél sajtótájékoztatót tartott Biró Rozália parlamenti képviselő, a Nőszervezet országos elnöke.

Biró Rozália arra hívta fel a figyelmet: Romániában május 8-án ünnepelték az idén is a nők és a férfiak közti esélyegyenlőség napját. Annak idején a törvénykezdeményezéssel a parlamenti pártok férfi tagjai is egyetértettek, és tulajdonképpen két dátumot javasolt e célra: az egyik február 10-e lett volna, mivel 1975-ben ekkor jelent meg az első európai direktíva a bérek jogharmonizációjáról, illetve a végül kiválasztott május 8-át, mert ekkor lett publikálva a vonatkozó törvény- magyarázta. Ami pedig a közelmúlt ezzel kapcsolatos híreit illeti: az Európai Parlament március 14-én tett közzé azt a rezolúciót, mely nem más, mint a 2015-re vonatkozó jelentés a nők és a férfiak közti egyenlőségről. Brüsszelben ugyanis már teljes egyenlőségről beszélnek, nem csupán esélyegyenlőségekről, ami apró, de mégis fontos nüansz. Ebből a dokumentumból egyebek mellett kitűnik, hogy az Európai Unióban a nők 64 százaléka és a férfiak 75 százaléka van foglalkoztatva; a bérkülönbség 16,1 százalékos a nők hátrányára, akiknek a nyugdíja különböző okok miatt átlagosan 40,2 százalékkal alacsonyabb a férfiakénál. A tőzsdén jegyzett vállalatoknak csupán 6,5 százalékát vezeti nő, illetve 4,3 százalékuk áll az igazgatótanácsok élén. Négyszer több nő dolgozik részmunkaidőben, mint férfi, és közel 50 százalékuk olyan munkát végez, melyet nem béreznek. Mindezek az adatok annak fényében is érdekesek, hogy 2-3 éve a felsőfokú oktatásból kikerülők 60 százaléka nő. Romániában a nemek közti hivatalos bérkülönbség amúgy 5,1 százalékos (ami a gyakorlatban 8,2%), a magánszektorban a céget alapítók és irányítók 37 százaléka nő, a parlamentben pedig 20,4 százalékban vannak képviselve a nők.

A raport szerint lépések szükségesek, éspedig nagyobb hangsúlyt kell fektetni az olyan törvényi és egyéb csomagokra, melyek összeférhetővé teszik a munkavállalást és a családi életet; újra kéne gondolni a szülők jogállására vonatkozó direktívákat; irányelv kellene rögzítse a vezetői funkciók nők általi betöltését; törvényekkel kell megelőzni a nők elleni erőszakot; és nyomon kéne követni, hogy tisztelik a nők méltóságát.

Konferencia

A témában ugyanakkor május 8-án konferenciát szerveztek a román parlamentben. A műhelybeszélgetéseken szó esett a már ratifikált isztambuli egyezmény gyakorlatba ültetéséről, a nők döntéshozói pozíciókban levésének bővítéséről, a nők gazdasági hatalmáról és taníttatásáról. A jelenlevők arra a következtetésre jutottak, hogy szükség van az úgynevezett gender budgetingre (a költségvétési tételek kidolgozásánál legyenek tekintettel arra, hogy miként befolyásolja a nemek közti egyenlőséget), fejlesszék a nők munkavállalását és a családban betöltő szerepét kiegyensúlyozó infrastruktúrát; aktualizálják az meglevő, de alkalmazhatatlan női menedzser programot; tanítsanak vállalkozói ismereteket az iskolában; fordítsanak nagyobb figyelmet a hátrányos helyzetben levő nők társadalmi reintegrálására.

A felsorolt intézkedésekre azért is nagy szükség volna, mivel Romániában a hivatalos bejelentések szerint a nők 20 százaléka bántalmazásnak van kitéve, minden harmincadik másodpercben megütnek egy nőt, és évente körülbelül 200 nő veszti életét az őt ért agresszió következtében. Ugyanakkor az sem mellékes szempont, hogy bizonyos számítások szerint évente 30 milliárd euróval bővülne a GDP, ha létezne valós esélyegyenlőség.

Ciucur Losonczi Antonius