Koronavírus

2020.10.17. 13:42

Bihar megye: 116 fertőzött az elmúlt 24 órában

A Bihar Megyei Prefektúra közleménye szerint október 17-én, reggel fél 9-kor Bihar megyében 278 személyt kezeltek kórházban koronavírus miatt, 22-vel többet az előző naphoz képest. Bihar megyében eddig 3457-en gyógyultak ki a betegségből, az elmúlt 24 órában nem jegyeztek gyógyultat. Összesen eddig 4523 koronavírusos esetet igazoltak megyénkben.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) szombati közleménye szerint országszerte 871 újratesztelt fertőzött személynek ismét pozitív lett a tesztje, ebből Bihar megyében hatnak. A GCS közleménye szerint országos szinten 3952 új esetet regisztráltak, ebből Bihar megyében 116-ot. Szombaton 63 koronavírussal diagnosztizált személy haláláról érkezett jelentés. A GCS adatai szerint az elmúlt 24 órában 37 férfi és 26 nő elhalálozását jelentették. Őket Fehér, Argeş, Bákó, Bihar, Beszterce-Naszód, Krassó-Szörény, Konstanca, Kovászna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Iaşi, Máramaros, Olt, Prahova, Szilágy, Szeben, Suceava, Temes, Tulcea, Vaslui és Ilfov megyei, valamint bukaresti kórházakban kezelték.

Dumitru Țiplea prefektus vezetésével október 16., reggel 8 óra és október 17., reggel 8 óra között a rendőrök és csendőrök ellenőrzéseket végeztek, a járványügyi óvintézkedések betartását vizsgálták Bihar megyében. Összesen 1108 karanténban és 441 otthoni elkülönítésben lévő személyt ellenőriztek. A hatóságok továbbá 108 kereskedelmi egységben is ellenőrzéseket végeztek és 67 tömegközlekedési eszközön is vizsgálódtak. Ezek során 125 szabálysértésbe ütköztek, hárman csupán figyelmeztetést kaptak, 122-en pedig pénzbüntetést, összesen 22.500 lej értékben. Az ellenőrzéseket 318 rendőr és 51 csendőr végezte. Az ISU tagjai is folyamatosan részt vesznek koronavírussal kapcsolatos missziókban, a jelzett időintervallumban 18 katonai tűzoltó vett részt a koronavírussal fertőzött személyek kórházba szállításában.

A Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) ezenkívül felhívja a figyelmet arra, hogy a pozitív koronavírus teszttel rendelkező személyek értesítsék azokat, akikkel közvetlen, fizikai kontaktusba léptek, valamint maradjanak otthoni elkülönítésben vagy karanténban. Továbbá arra kérik a tesztet igénylő személyeket, hogy az eredményről telefonon érdeklődjenek, hogy amennyiben pozitív az eredmény, ne fertőzzenek meg másokat útközben. Tartsák be továbbra is a már sokat ismételt higiéniai szabályokat, halasszák el a különböző rendezvényeket, és korlátozzák a mégis megtartott eseményeken a részvételi számot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában