A Nagyváradi Ősz programja

A Nagyváradi Ősz szeptember 28–30-i programja: Nemzetközi folklórfesztivál tartanak szeptember 28-án, pénteken a Nagyváradi Ősz nyitóprogramjaként, 17.30-tól a nemzetközi folklórfesztivál résztvevői felvonulnak a városban.

Az útvonaluk: Körös Áruház–Fő utca–sétálóutca–Bémer tér–a városháza előtti térség–a vár. A Nagyváradi Ősz hivatalos megnyitóját a várban tartják, az I. nemzetközi folklórfesztivál olasz, szlovák, görög, török, ukrán, algériai, bolgár résztvevőinek felléptével. A házigazdákat a Nagyvárad Táncegyüttes, a Crisana, a Nuntasii Bihorului és Bihorul népi együttesek képviselik.

Nemcsak néptánc lesz a várban, hanem borfesztivál is, pénteken 16–24 óra között, szombaton és vasárnap 11–24 óra között. Vasárnap 17–19 óra között a nemzetközi folklórfesztivál gálaműsorát tartják, majd ezt követően 23 óráig Narcisa Suciu, a Conexiuni és a Taxi együttes szórakoztatja a közönséget. Úgyszintén szeptember 29-én 10.00–11.30 között a városháza karikatúra vetélkedő lesz, majd 12.00 órától ugyanitt keresztrejtvány verseny.

A Nagyváradi Ősz október 1-jei programja: Az Arcadia Ifjúsági és Gyermekszínházban 10.00 órától: Magic Show (román nyelven). Az idősek részére 14.00 órától az Állami Filharmónia termében romány nyelvű kultúrműsort rendeznek. A Fő utcai Vizuális Művészetek Galériájában 17.00 órakor fényképkiállítás Fighters néven.

Október 2-án 12.00 órától az Eminescu szobor mögött (kedvezőtlen időjárás esetén a Múzeum utcai Gyermekek palotájában) a gyermekek univerzális napja alkalmából tematikus rajzversenyt tartanak. A városháza dísztermében 10.00–12.00 óra között közösségi fórumot tartanak a fogyatékos embereknek nyújtott szolgáltatásokról.