A MÚRE állásfoglalása

A Népszabadság munkatársai az október 8-i döntés után
A Népszabadság munkatársai az október 8-i döntés után
A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) Igazgatótanácsa szomorúan és aggodalommal fogadja azt a hírt, amely szerint felfüggesztették a legnagyobb példányszámú országos magyar politikai napilap, a Népszabadság megjelenését.

Az újságírói hivatás egészére nézve méltatlannak találjuk azt az eljárást, ahogyan a tulajdonosi döntést a munkatársak tudomására hozták, megakadályozva kollégáinkat napi alkotó munkájuk végzésében.
Aggodalomra ad okot minden olyan történés, amely az újságírókat korlátozza tevékenységükben, véleményük elmondásában. Ugyanúgy aggódunk minden olyan sajtófórum megszüntetése miatt, amelyek hagyományosan jelentős közösséget szolgálnak. Meggyőződésünk, hogy a médiának nem lehet kizárólagos célja a profitszerzés, az újságírók munkája ennél összetettebb, és más mércével is kell mérni.
Reménykedünk ugyanakkor, hogy az átmenetinek nevezett helyzet valóban átmenetinek bizonyul, és azt mielőbb sikerül megoldaniuk a feleknek.

A MÚRE Igazgatótanácsa
Marosvásárhely, 2016. október 10.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter