A mozgósításra összpontosít a kampány végén az RMDSZ

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke
Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke
A választási program és a jelöltek bemutatása után a mozgósításra összpontosít a választási kampány utolsó hetében a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) – hangsúlyozta hétfői szászmedgyesi sajtótájékoztatóján Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

 

Az RMDSZ hétfői közleménye szerint Kelemen Hunor Szászmedgyesen elmondta, a szövetség bízik abban, hogy a vasárnap tartandó parlamenti választásokon támogatóik elmennek szavazni, és az RMDSZ-re nemcsak magyarok, hanem románok is szavaznak majd.

Kelemen Hunor szerint az RMDSZ választási programja akár kormányprogramként is értelmezhető, hiszen az élet minden területét lefedi, és nem populista, demagóg ígéreteken alapul, hanem pragmatikus, konkrét javaslatokat tartalmaz. “A romániai társadalom egészét érintő témák mellett természetesen hangsúlyos szerepet kap a programban a magyar és más nemzeti kisebbségek identitásra, nyelvre és kultúrára vonatkozó jogainak a szélesítése” – foglalta össze Kelemen Hunor az RMDSZ célkitűzéseit.

Kovács Péter, az RMDSZ kampányfőnöke az MTI-nek elmondta, az üzeneteik által szeretnék mozgósítani a közösséget. A legfontosabb üzenetnek azt tartotta, hogy a magyar közösség biztonsága érdekében az RMDSZ-nek át kell lépnie az ötszázalékos küszöböt. “Ettől függ a jól fizetett munkahelyek létrehozása, a fejlesztési régióknak az oly módon történő átalakítása, hogy az idővel esetleg regionális és területi autonómiát eredményezzen. Meg kell védenünk közösen kiharcolt jogainkat, és meg kell fékeznünk a magyarellenességet” – sorolta az üzeneteket a kampányfőnök.

Kovács Péter hozzátette, fontos szerepet szánnak az üzenetek eljuttatásában az RMDSZ színeiben megválasztott polgármestereknek és önkormányzati képviselőknek, hiszen ők azok a helyi véleményformálók, akikre hallgat a közösség.