A motorral is kűzdenie kellett Vajda Andreinak Kézdivásárhelyen

A motorral is kűzdenie kellett Vajda Andreinak Kézdivásárhelyen
A harmadik helyen zárt a szatmárnémeti Vajda Andrei a Kézdivásárhelyen rendezett karting profi országos–bajnokság 4. fordulóján, de így is toronymagasan vezett az összetett táblázatban.

A karting profi országos bajnokság negyedik fordulója után az autó technikai próblémái ellenére is dobogós helyen zárt a Szatmárnémeti Go! Kart Team versenyzője, Vajda Andrei. A 8 éves pilóta remekül teljesített a kézdivásárhelyi verseny időmérő edzésén, kevéssel lemaradva a második lett. Az első futamot is a második helyen zárta Vajda Andrei, azonban a második futam előtt gondjai voltak a motorral. „Felmondta a szolgálatot az egyik dugattyú. Sajnos a verseny idején nem szabad a motorhoz nyúlni, ezért így, technikai meghibásodással kellett teljesítenie Andreinak a második futamot” – mondta a csapat vezetője, aki nem más, mint a pilóta édesapja, a kétszeres román rali–bajnok Vajda Zsolt. Fia így is a negyedik helyre hozta be a go–kartot, a két futam összesített eredménye után pedig a 3. helyen zárt az 4. forduló után. „Nagyon szoros volt mindkét futam. Az első után Andrei egy méterrel maradt el az első helyen befutott autós mögött, a második futamon pedig tíz versenyző volt két másodpercen belül – tette hozzá Vajda Zsolt. – Egyre nehezebb, és kiélezettebb a bajnokság. De bízom benne, hogy meg tudja őrizni az első helyét az összsített táblázatban” – mondta. Vajda Andrei ugyanis továbbra is első négy forduló után, azonban a már csak hét pont az előnye Roberto Eneval szemben. A pontvadászatban második brălai versenyző ugyanis a kézdivásárhelyi versenyen is a második helyen zárt. „Szerencsénkre a fordulót egy olyan versenyző nyerte, aki első pontjait szerezte a bajnokságban” – mondta Vajda Zsolt.

A következő fordulót két hét múlva Bukarestben rendezik, azelőtt viszont motort kell cseréljenek Andrei autójában (három futamot bírta a jelenlegi erőforrás; a go–kart–ban ez nagyon jó teljesítményű motort jelent). „Milanóból, a Arilla gyártja a motort, ami Andrei versenygépét hajtja, onnan hozzúk az erőforrsát, ez pedig körülbelül 2000 euróba kerül” – tette hozzá a „Bajnok” néven is becézett Vajda Zsolt. „A fiam teljesítményével egyébként teljes mértékben elégedett vagyok. Ha számításban veszük, hogy meghibásódott motorral ment hétvégén, nagyon jó ez a harmadik hely” – dícsérte Andrei teljesítményét édesapja.