A miniszterelnök a testneveléstankönyv bevezetéséről: Meggyőgyődésem, hogy csak vicc volt

Mihai Tudose miniszterelnök
Mihai Tudose miniszterelnök
Mihai Tudose miniszterelnöknek meggyőződése, hogy Liviu Pop oktatási miniszter javaslata a testneveléstankönyv bevezetéséről mindössze “vicc” volt.


“Az Országos Testnevelési és Sportakadémián valóban tankönyvekből tanulnak, de előbb talán jobb lenne, ha megtanítanánk a gyermekeket futni, mozogni, megfelelően fejlődni, és mindezt lehetőleg nem tankönyvekből. (…) Tárgyalunk majd a témáról a miniszterrel, nekem meggyőződésem, hogy ez csak vicc volt” – fogalmazott Mihai Tudose az Antena 3 televízió hétfő esti műsorában.

Az oktatási tárca vezetője azt nyilatkozta múlt héten, hogy ősztől testnevelésből is lesz tankönyvük az ötödikesekenek, és támogatja, hogy a többi osztály esetében is vezessék ezt be. Liviu Pop szerint a tankönyv a tanárok, a diákok és a szülők számára egyaránt hasznos lesz, hiszen – például – részletesen leírja, hogyan kell helyesen elvégezni a különféle gyakorlatokat. “Egyik prioritásom, hogy minden tantárgyból legyen tankönyv, hiszen mindegyik tantárgy fontos” – mondta a miniszter.

 

www.agerpres.ro