A Mikulás járt Várad-Velencén

A Mikulás járt Várad-Velencén
Nagyvárad – A várad-velencei RMDSZ-körzetnek és Cservák Miklós elnöknek köszönhetően az idei Mikulás-nap sem múlhatott el anélkül, hogy a környékbeli gyermekek ne részesültek volna valamilyen meglepetésben.

Ennek megfelelően vasárnap délben először a Matyi Műhely Bábszínház művészei léptek színpadra a Kolozsvári úti római katolikus kultúrotthonban, a Piroska és a farkas című mesét mutatták be a jelenlevők nagy örömére. A gyermekek együtt éltek az előadással, “vevők voltak” az olykor interaktív produkcióra. A Mikulásra várva Nagy-Kristófi Dániel, egy tehetséges kisfiú szórakoztatta szintetizátorjátékával az egybegyűlteket, akik később Szallós Tündével közösen a Hull a pelyhes című dalt is elénekelték.

A gyönyörű énekhangokat hallva a “372 éves” Mikulás (Meleg Attila előadóművész) is betoppant a terembe, aki a félreértések elkerülése végett rögvest tisztázta, hogy ő nem azonos a Télapóval. A színpadon foglalt helyet egy széken, lehetőséget biztosítva ezáltal több gyermeknek, hogy szavaljanak vagy énekeljenek neki. Természetesen senki sem távozhatott ajándék nélkül: azok a kicsik, akik nem járultak személyesen a Nagyszakállú elé, a szomszédos helyiségben jutottak hozzá az édességekhez. Körülbelül 100 csomag került kiosztásra az idén.

Ciucur Losonczi Antonius