A mi kis olimpikonjaink…

A nagyváradi Bianca Benea a dobogó legtetején fogadta a gratulációkat Fotó: scrima.info
A nagyváradi Bianca Benea a dobogó legtetején fogadta a gratulációkat Fotó: scrima.info
Egy aranyérmet és számos jó helyezést értek el a nagyváradi vívók a nemrégiben Szolnokok lebonyolított nemzetközi versenyen.

 

A Nagyváradi Crişul (irányító edző: Nicolae Ille) vívó szakosztályának néhány sportolója a napokban a hagyományos Kis Olimpikonok elnevezésű nemzetközi tornán vett részt a magyarországi Szolnokon. A több európai országot felvonultató seregszemlén mintegy 600, 10 és 15 év közötti versenyző vetélkedett. A váradi küldöttség legjobb eredményét a korosztályában korábban világbajnoki ezüstérmet, illetve román bajnoki címet is szerző Bianca Benea érte el, aki a 12-13 évesek korosztályában az első helyen végzett. Bianca a 14 évesek között is pástra állt, s a 61 versenyző között a 18. helyet szerezte meg.

 

Alc.9. és 10. hely

 

A legtöbb sportolót felvonultató korosztályban, a 12-13 éves fiúk között 87-en küzdöttek, közöttük a nagyváradi Bíró Dávid is, aki a megtisztelő 9. helyen zárt. Szintén ő a 14 évesek között is versengett, ahol egyet helyet „rontva”, a tizedik lett. Két másik váradi hölgy, a 10-11 évesek korcsoportjában indult Kurucz Csenge a 7., míg Denisa Filimon a 12. helyen végzett.