,,A mezőgazdasági miniszternek le kell mondania”

Petre Daea mezőgazdasági miniszter
Petre Daea mezőgazdasági miniszter
Petre Daea mezőgazdasági miniszternek le kell mondania és bocsánatot kell kérnie a holokauszt áldozataitól – jelentette ki csütörtökön Ionel Dancă. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) szóvivője ,,megengedhetetlennek” minősítette, hogy a mezőgazdasági miniszter a sertések elhamvasztását az auschwitzi áldozatokhoz hasonlította.


,,Petre Daeának sürgősen be kell nyújtania lemondását és nyilvánosan bocsánatot kell kérnie a holokauszt auschwitzi áldozataitól. Ha ezt nem teszi meg, felszólítjuk Viorica Dăncilă kormányfőt, hogy váltsa le a minisztert. Az auschwitzi áldozatok és az elhamvasztott sertések összehasonlítása olyan megengedhetetlen cselekedet, amelynek azonnali következményei kell hogy legyenek”- írta csütörtöki Facebook-bejegyzésében Ionel Dancă.

Petre Daea arról beszélt kedd este az Antena 3 televízióban, hogy a tulceai Carniprod farmon 45.000 sertést kellett elhamvasztani az afrikai sertéspestis-góc elszigeteléséért, és azt mondta: ,,Az összes állatot el kell égetni… kemény munka van ott, kérem… úgy dolgoznak, mint Auschwitzban”.

Az USR is

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) is Petre Daea mezőgazdasági miniszter lemondását kéri az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott közlemény szerint. Dan Barna, az USR elnöke szerint nem lehet átsiklani afölött, hogy a mezőgazdasági miniszter a holokauszthoz hasonlította a sertések elhamvasztását. ,,Kérjük a kormányt, hogy azonnal menessze Daeát. Hihetetlen, hogy a kormány egy tagja ennyire felelőtlen és ilyen kijelentéseket tesz. Elfogadhatatlan az összehasonlítás egy többmillió áldozatot követelő tragédia és a disznók elégetése között” – jelentette ki Barna.

www.agerpres.ro