A mentőautóban sérült meg

Máramaros megye – A Máramaros Megyei Közegészségügyi Hatóság egy sajnálatos esetet kellett jelentsen a Közegészségügyi Minisztériumnak. Egy mentőautó szenvedett közúti balesetet.

A baleset pillanatában egy dialízisre szoruló beteget szállított. Az eset szerda este történt a DN18-as országúton, amikor a mentőautó Máramarossziget felé tartott, hogy hazaszállítja a beteget. Annak ellenére, hogy a mentőautó sofőrje ezt az utat hetente többször is megtette, a kedvezőtlen útviszonyok közrejátszása miatt az egyik veszélyes kanyarban átsodródott a menetiránnyal szembeni oldalra, ahol összeütközött a vele szemben, szabályosan közlekedő személygépkocsival. A benne ülő beteg többszörös sérülést szenvedett, amelynek következtében a Máramaroszigeti Kórházba került.
Böndi Gyöngyike, Máramaros megye prefektusa azt kéri, hogy ellenőrizzenek le minden mentőautót, hgy a téli időjárásnak megfelelő felszereléssel rendelkeznek-e. Az ügyben a nyomozás még folytatódik – közölte a közegészségügyi hatóság sajtószóvivője, Calin Man. Az eset kapcsán ismét felvetődött a Dialízis Központ által elkészített beosztás kérdése is. Sokszor került napirendre mind a Máramaros Megyei Mentőszolgálatnál, mind a közegészségügyi hatóságnál, hogy úgy kellene kialakítani a vérátömlesztések menetrendjét, hogy a betegek hazaszállító mentőautóknak ne kelljen sötétben közlekedniük.