A megyei tanfelügyelőségeknek kell dönteniük arról, hol szünetel majd a tanítás a kedvezőtlen időjárás miatt

A megyei tanfelügyelőségeknek kell dönteniük arról, hol szünetel majd a tanítás a kedvezőtlen időjárás miatt
Felszólította az oktatási minisztérium a megyei tanfelügyelőségeket, mérjék fel, hol vannak olyan tanintézmények, amelyek működését befolyásolhatja a kedvezőtlen időjárás, és “maximális operativitással” döntsenek arról, hol kell szüneteltetni a tanítást emiatt.

Az AGERPRES hírügynökségnek eljuttatott közlemény értelmében a döntés meghozatalakor a megyei tanfelügyelőségeknek “szem előtt kell tartaniuk az időjárás alakulását, valamint a diákok és a pedagógusok biztonságát”.

A szaktárca felhívása értelmében a tanfelügyelőségeknek együtt kell működniük a helyi hatóságokkal, és értesíteniük kell a szülőket, tanulókat és pedagógusokat arról, hogy a körzetükbe tartozó tanintézményekben lesz-e tanítás hétfőtől vagy sem.

A felsőfokú tanintézmények esetében a vezetőségek döntenek, hogy felfüggesztik-e az oktatást vagy sem – áll még a közleményben.

A főváros főpolgármestere péntek este bejelentette, hogy Bukarestben egyetlen iskolában és óvodában sem lesz tanítás hétfőn és kedden, és amennyiben az időjárás indokolttá teszi, szerdán is zárva lesznek a tanintézetek. Ugyanez érvényes az Ilfov és Tulcea megyei, valamint a Konstancai iskolákra és óvodákra is.

www.agerpres.ro

Címkék: ,