A megyei bajnokságban is fojtogatták a bírót!

Szatmár megye – Négy forduló eltílátással megúszta az Szatmárudvari Someşul labdarúgó–csapat játékosa, Cristian Barnici, aki a IV. Liga hétvégi fordulójának mérkőzésén nyakon ragadta és fojtogatta a bírót.

Az eset hasonlít Ionel Ganeaéhoz. Az élvonalban szereplő Temesvári Stiinta játékosának ügyét a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fegyelmi bizottságának késő délutánig elhúzúdó gyűlésén tárgyalja ma. Ganea minimális büntetése várhatóan 16 forduló eltíltás.

Ezzel szemben a szatmárudvari csapata játékosát megsajnálhatta a Megyei Labdarúgó Egyesüelt (MLE) fegyelmi bizottsága. „Az MLE fegyelmi szabályzata szerint 4–től, 8 hónapig terjedő eltíltást szabható ki ilyen esetekre. Minden estre hamarosan összeülünk az MLE vezetői, és változtatni fogjuk a szabályzatot, ennek alapjául fog szolgálni a FRF fegyelmi szabályzata. Belátjuk mi is, időszerű a változtatás” – mondta lapunknak Pataki Zoltán, az MLE fegyelmi bizottságának elnöke.

Az „engedékeny” szabályzatnak köszönhetően börvelyi Tóth Róbert is megúszta három fordulós eltíltással azt, hogy az ellenfél játékosát fojtogatta. A Lázári Voinţa játékosa, Sopronyi Róbert is hasonló büntetésben részesült azért, meg bántalmazta a bírót. A bajnokság következő két fordulóját ki kell hagynia Tóth Józsefnek (Kaplonyi Fortuna – pofozkodás), Czimerman Györgynek (Csanálosi Kneho – a partjelző szidalmazása), Gergely Szilárdnak (Nagykárolyi Victoria – az ellefél szidalmazása és leköpése) és Flavius Dârleának (Apai Victoria – az ellenfél megütése).

Ugyanakkor törölték a Tasnádszántó – Királydaróci Inter mérkőzés 4–0–ás eredményét: mivel a hazaiak két játékosukat illetéktelenül használták, „zöld asztalnál” 3–0–ra elvesztették a mérkőzést.

Pesek Attila

 

Kapcsolódó cikkek:

  • Ganea megvadult
  • Akár 24 forduló eltíltást is kaphat Ganea
  • „Amíg nem vernek meg, nem vagy igazi bíró”
  • Elítéli, ám mégis védi
  •