A második félidő döntött

A második félidő döntött
Remek teljesítményt nyújtott péntek délután mindkét Szatmár megyei III. ligás labdarúgó–csapat. Mindezek ellenére csak a Szatmárnémeti Someşul gyűjtött pontokat, a Mikolai Turul pedig Szászrégenben kapott ki.

Minden poszton akadozott a Szatmárnémeti Someşul első félidei játéka a Dési Unirea ellen játszott III. ligás bajnoki meccsen, azonban a második játékrészben nyújtott teljesítmény alapján jól megérdemelt győzelmet aratott hazai pályán Dacian Nastai és Mircea Bolba edző legénysége.

Az első félidőben Găvruş még gólt is szerezhetett volna, azonban a kapu elé ívelt, és a hálóőr előtt megpattant labda a désiek felső kapufját találta el. Azonban a Kolozs megyeiek ellentámadásokra épülő játéka bizonyult hatékonyabbnak, ugyanis egy hasonló helyzet után Găbruş talál be a Suciu kapujába. A désiek nem sokat örülhettek, ugyanis a szünet előtt Golguţnak a második sárga után a piros lapot is felmutatta a bíró.

A második jáékrészben a Someşul lerohanta az ellenfél kapuját, az egyenlítő találat pedig Marinaş nevéhez kötődik, aki hosszú szünet után ismét szezett gólt. A vezetést jelentő találat  sem maradhatott el: a Marina§t gólpasszal kiszolgáló Munteanu is betalál Bădan kapujába. Nem sokkal később Munteanu még egy 11–est is kiharcolt, melyet a Someşul kapusa, Suciu értékesített.

A Mikolai Turul bár vereséget szenvedett a 6. csoportban a második helyét bebiztosító Szászrégeni Avântul otthonában, Sorin Petric edző legénységének nincs oka szégyenkezésre, ugyanis remek teljesítményt nyújtottak a fiúk. A bíró egyébként a hazaiknak három 11–est ítélt meg (ebből kettő nem volt az), de az Avântul csak kettőt tudot ezekből értékesíteni. Ugyanakkor a sípmester hét sárga lappal „tömte meg” a mikolaiakat, ezért a következő fordulóban Dragomir és Dănilă marad majd ki a csapatból. A Turul gólját egyébként Puţi szerezte a találkozó 65. percében: ziccerből az elfekvő kapus alatt a hosszúsarokba vágat a labdát.

III. Liga, 6. csoport, 27. forduló

Szatmárnémeti Someşul – Dési Unirea 3–1

Szászrégeni Avântul – Mikolai Turul 2–1

Belényesi Bihorul – Máramarosszigeti Marmaţia 1–2

Nyárádtői Unirea – Félixfürdői Luceafărul Lotus 0–3

Marosvásárhelyi Gaz Metan – Nagyváradi FC Bihor II 4–0

Kolozsvári Sănătatea – Nagybányai FC 1–3

Olimpia FC – Szovátai Mobila 4–3

Balázsfalvi Inter – Besztercei Gloria II 1–1

Marosvásárhelyi Trans Sil – Kolozsvári U 1919 3–0.