A Manu Chao basszusgitárosának és producerének közös együttese első turnéját tartja Romániában!

Akt.:
A Manu Chao basszusgitárosának és producerének közös együttese első turnéját tartja Romániában!
Miután olyan nevekkel játszottak egy színpadon mint Charles Bradley, Bart Peeters, Korn, John Cale, Manu Chao, Skrillex, Netsky, Babylon Circus, Triggerfinger, DEUS, La Pegatina, Whitest Boy Alive, The Prodigy, Caravan Palace, Moby, Shantel & Bucovina Club Orkestar, Bomba & Stereo, Alt J, Foo Fighters, The XX, Ed Sheeran, Django, a Krema Kawa tagjai úgy döntöttek, hogy megmerítkeznek országunk hangulatvilágában, egy mini turné keretein belül, melyet a BuBu Bookinghouse and Events és a Moszkva Kávézó szervez.

 

A turné május 16.-án kezdődik Kolozsváron (Flying Circus) és folytatódik 17.-én Bukarestben (Fabrica), 18.-án Nagyváradon (Moszkva Cafe), 19.-én Temesváron (D’arc Sub Pod), majd augusztusban egy újabb turnéval térnek vissza hazánkba, melynek állomásai olyan fesztiválok mint a Bucovina Rock Castel Festival, Fan Fest, Balkan Station vagy Poiana Urbana.

A Krema Kawa belga tagjainak csak egy vágya van: meghódítani a világot, s ennek elérése érdekében 2010 telén az együttes létszámát nem mással, mint a Manu Chao basszusgitárosával, Gambeattal gyarapították. Frissességet, jókedélyt árasztó hangzásuknak köszönhetően, a lehető legjobb úton haladnak céljuk elérése felé.

Stílusukat olyan fesztiválok és klubok színpadain sikerült a közönséggel megismertetni mint: Festival Mundial (NL), Lowlands (NL), Trutnov (CZ), Hanna Hanna Fest (SK), A38 (Budapest), Cross Club (Prága), Ost Klub (Bécs), AB (Brüsszel), Fuerteventura en Musica (ESP), Mano Mundo (BE), Casa Blanca (BE), Agrigento Sicilia La Notta de Bianca (IT), Waldstock, Bar Zug (CH) és még sok neves európai helyszínen.

Gyakran kérdezik tőlük: mi is valójában a zenétek? Mivel erre nem lehet egy konkrét választ adni, az együttes tagjai a következő képpen nyilatkoznak: “a Krema Kawa defibrilátorként hat: a félholt embereket is életre kelti. A dobok energiája, a harsogó kürt és a gyors tempó teljesen megőrjít a közönséget. Ehhez adjunk még hozzá egy szexi szintit, egy afro gitárt és egy elbűvölő basszusgitárt és már kész is a Krema Kawa. Balkán, Afro, Ska, Reggae..a legerősebb kávé összetevői. ENERGIA!”

Gambeat, Werner Pensaerttel (producer, a U2-val, Manic Streettel és számtalan dj-vel dolgozott együtt) karöltve és csodálatos szimbiózist alkotva készítették el ezt az égetően forró albumot, mely a zeneipar egyik kiemelkedő darabjává vált. A “Mon quarter” c. slágerük a spanyol listák élére repítette az együttest, míg több mint száz helyi rádió játszotta dalukat. Olé!

Mindenki tudja mit jelent a Krema, de vajon mi a Kawa? Egyrészt hasonlít a “waka” szóra (szuahéli: pattanj fel), emlékeztethet egy Kawasaki dübörgésére, de a lényegi jelentés nagyon egyszerű: kávé, arabul. És mint tudjuk, az Arabica hozza el nekünk a legfinomabb boldogságot egy csészében. A Krema Kawa ünnepet és szórakozást biztosít a számodra!

A turnét a Radio Guerilla és a Padina Fest is ajánlja, mely idén negyedjére kerül megrendezésre július 31 és augusztus 4 között a Padina fennsíkon, a Bucegi Hegységben.

A koncert este 8 órától lesz a Moszkva Kávézóban. A jegyek elővételben 15, a koncert napján pedig 20 lejbe kerülnek.