A malacok krumplija

Szabó Győző szívesen emlékezett vissza a gyermekkorára
Szabó Győző szívesen emlékezett vissza a gyermekkorára - © Fotó: RTL Klub
Nyírbátor – Szabó Győző gyermekkori élményeiről is vallott a Nők Lapjában.

Szabó Győzőről eddig is több fórumon megjelent, hogy nyírbátori születésűként gyakran visszatért Szabolcs-Szatmár-Beregbe. Az viszont az újdonság erejével hatott, hogy dombrádi kötődésű is. Ez derült ki a Nők Lapja egyik áprilisi számából a színészről.

Gőzölgő fazék

– Nagymamámék Dombrádon laktak, és az udvarban mindenféle állatkákat tartottak. Egyszer rosszalkodtam, ezért bezártak egy órára a kamrába. Ahogy ücsörögtem, finom illatot éreztem, ott gőzölgött egy fazék krumpli. Lehámoztam a héját és megeszegettem. A nagyszüleim jöttek értem egy óra múlva, és elkezdtek iszonyatosan nevetni – a malacoknak szánt krumplit ettem meg. Annyira finom volt, hogy azóta bármikor, ha megérzem a héjában főtt krumpli illatát, visszarepülök a gyerekkoromba.

Az írásból az is kiderült, hogy ki volt Szabó Győző első szerelme.

– Egy nyolcadik osztályos lány. Írtam neki egy négysoros verset, amit aztán soha nem küldtem el. Harminc évvel később találkoztunk, véletlenül kiderült, hogy ő az, akkor bevallottam neki mindent, és nevettünk egy jót. Már a nevére sem emlékeztem, de az arca világosan élt a fejemben. Ez olyan lehet, mint Molnár Ferencnél, szerinte a halottaink akkor halnak meg igazán, amikor már az arcukra sem emlékszünk.

KM