A májusinál többen szavaztak Érmihályfalván

A májusinál többen szavaztak Érmihályfalván
Az öt évvel korábbi államfőválasztáshoz, de a májusi EP-választáshoz képest is nagyobb volt a részvétel az urnák előtt Érmihályfalván vasárnap.

November másodikán hűvös, de napfényes időre ébredhettek az érmihályfalviak, amikor még sokak programjában szerepelt a vasárnapi templomozásokkal egybekötve a temető felkeresése is. A főtéren, a piac környékén még bőven lehetett virágokat, koszorúkat kapni, az árusok még forgalomra számítottak. Talán ez az egybeesés is számított abban, hogy például 2009. november 22-i elnökválasztásokkal összevetve már a délelőtt 10 órás adatok is a most vasárnapiak javára szólnak: öt esztendővel ezelőtt addig az időpontig 265-en szavaztak, most 395-en (4,31%). A városban egyébként most is hét szavazókörzet nyitott meg reggel 7 órakor, és a hivatalos adat szerint 9079 szavazásra jogosultat vártak az urnák elé.

Kisebb sorok

Információnk szerint már a reggeli órákban is voltak esetek, amikor egyik-mások körzetben kisebb sorok alakultak ki, aztán a templomozások múltán újra, de ahogyan lenni szokott, a voksolók derékhada az esti órákban indul el. Az említett délelőtti szavazói szám déli 12 órára 843-ra (9,2%) nőtt, ami nagyobb, mint a május 25-i EP-választáson már egy órával később, tehát 13 óráig részt vettek számánál is, ami 840 volt. Kora délután, 14 órakor 1331-en voltak túl a szavazáson, míg 16 órakor 1950-en, 21,4% (ugyanebben az időpontban május 25-én 1205 volt a mutató).

Rencz Csaba