A Magyar Polgári Párt nem indít jelölteket az Erdélyi Magyar Néppárt színeiben

A Magyar Polgári Párt Maros megyei szervezete az Erdélyi Magyar Néppárt október 29.-i keltezéssel kiadott közleménye kapcsán fontosnak tart néhány pontosítást leszögezni.

A Portik Vilmos EMNP megyei elnök által aláírt közlemény szerint László György az MPP Maros megyei elnöke. Felhívjuk a közvélemény figyelmét, hogy László György október 24.-én lemondott a Maros megyei elnöki tisztségről és bejelentette, hogy átigazol az Erdélyi Magyar Néppártba, mivel ezen alakulat színeiben szeretné jelöltetni magát a választások alkalmával. László György lemondását tudomásul vettük, és a szervezet vezetését ideiglenesen Vass Imre alelnök látja el. Ettől a pillanattól kezdve László György nem képviseli a Magyar Polgári Párt Maros megyei szervezetét.

Emlékeztetünk, ugyanakkor, hogy lemondása előtt a Maros megyei elnök nyíltan szembement a Magyar Polgári Párt Országos Tanácsának határozataival, ezért a szervezet országos elnöksége úgy ítélte meg, hogy „László György saját magát kizárta a párt soraiból” és elindította a szükséges jogi lépéseket felfüggesztése érdekében. Amennyiben erről Portik Vilmosnak tudomása volt közleményében tudatosan félretájékoztat, amennyiben viszont ezt a tényt nem ismerte azt tanácsoljuk, tisztázza a potenciális EMNP jelölttel.

A közleményben szereplő további jelöltek, akikre mint a Magyar Polgári Párt jelöltjeire hivatkoznak, csakis magánemberként léphetnek fel az Erdélyi Magyar Néppárt listájára, de annak tudatában tehetik mindezt, hogy a párttörvény értelmében elveszítik MPP tagságukat.

Végezetül fontosnak tartjuk leszögezni, hogy a Magyar Polgári Párt és az Erdélyi Magyar Néppárt Maros megyei szervezetei között semmilyen hivatalos választási együttműködés nem jött létre. Véleményünk szerint, ezt valótlanságokat tartalmazó közleményekkel kikényszeríteni nem lehet, és az ilyen lépések csakis a további együttműködési lehetőségek elé gördíthetnek akadályt.

Makfalva, 2012. október 29.

Vass Imre, az MPP Maros megyei szervezetének ideiglenes elnöke