A Magyar Költészet Napjára emlékeztek

A Magyar Költészet Napjára emlékeztek
Április 9-én több részből álló rendezvényt szervezett a Pro Universitate Partium Alapítvány és az M.M. Pódium, ezzel ünnepelve meg a Magyar Költészet Napját.

Az M.M. Pódium Színház immár hagyományosan műsoros rendezvénnyel és koszorúzással emlékezik meg minden évben József Attila születésnapjára, a Magyar Költészet Napjára. Idén két nappal korábban, április 9-én szervezték meg az irodalmi programot: a József Attila szobor koszorúzása és az Academia Humana Alapítvány díjainak kiosztása után, este 18 órától zenés-verses összeállításra várták az érdeklődőket a Partiumi Keresztény Egyetem Bartók termében. A Divina Dolce Várad című zenés-verses műsort Meleg Vilmos színművész és Thurzó Zoltán zongoraművész állította össze, és adta elő ezen az alkalmon.

Versek Váradról

Az irodalmi műsor idén is megtöltötte a Bartók termet. Míg az elmúlt években Emőd Tamást, József Attilát, Ady Endrét vagy a Holnaposokat idéző műsorokat nézhettek meg az érdeklődők, idén Nagyvárad került a középpontba. A Divina Dolce Várad című műsor során a jelenlevők Nagyváradról írt versekből összeállított előadást tekinthették meg. Az esten Janus Pannonius, Emőd Tamás, Ady Endre, Somlyó Zoltán, Juhász Gyula, Reményik Sándor, Dutka Ákos, Árvay Árpád, Jancsik Pál, Tóth István, Páskándi Géza, Horváth Imre, Gellért Sándor, Gábor Ferenc, Farkas Antal, Tüzes Bálint, Szilágyi Aladár, Nagyálmos Ildikó, Fazakas László, Goron Sándor, Zudor János és Barabás Zoltán versei hangzottak el Meleg Vilmos színművész előadásában.

Nagy Noémi