A Magyar Államvasutak fantasztikus meglepetést szállított egy Asperger-szindrómás kisfiú számára

Akt.:
A Magyar Államvasutak fantasztikus meglepetést szállított egy Asperger-szindrómás kisfiú számára
© Fotó: Szász Adrián
Egy rendkívül megható történetet osztott meg egy magyarországi édesanya az autizmus világnapján. Az anyuka vasút rajongó kisfia számára kért leselejtezett vonat alkatrészeket a Magyar Államvasutaktól (MÁV), mire a MÁV megjelent az udvarukban és igazi fénysorompót, tolatólámpát, helységjelző táblát és telefonos irányítóközpontot telepített.

Katalinnak van egy 8 éves, Asperger-szindrómás kisfia Zétény (Zéti) aki vonat- és fénysorompó mániás. Az anyuka levélben fordult a MÁV-hoz (melyben mellékelt pár a kisfia által készített vasút inspirálta alkotásból is), hogy ha akad rozsdás tárcsájuk, lámpájuk vagy táblájuk amire már nincs szükség, leselejtezés alkalmával adják azt a kisfiának, az ugyanis hihetetlen nagy kincs lenne számára. Az ezt követő események annyira meghatóak, hogy a magyarországi vasút társaság minden késését megbocsájthatóvá teszik. A történetet az anyuka szavaival folytatjuk:

“Nem kellett sokat várni, reagáltak a levelemre és legnagyobb meglepetésemre, pár telefonon történt egyeztetés után megjelent 5 MÁV-dolgozó teljes harci díszben és letelepítettek udvarunkban egy IGAZI! fénysorompót, tolatólámpát, helységjelző táblát, telefonos irányítóközpontot. Mindezeket letakarva kellett egy napig Zéti elől elrejteni, mert tegnap kivonult a MÁV igazgatóságának képviselete és ünnepélyesen átadták számára sok egyéb ajándékkal együtt!:) Ezúton is köszönet a MÁV-nak mert még most is hihetetlen számunkra, hogy ilyen hatalmas boldogságot szereztek a kisfiamnak!:)”

Íme az anyuka teljes és pontos beszámolója amelyet a MÁV alkalmazottak klubja facebook oldalán tett közzé április 2-án, az autizmus világnapján:

” Sziasztok!
Engedjétek meg, hogy ma, mint az autizmus világnapján egy kis személyes élménnyel hozakodjak elő!
Kisfiam 8 éves, aspergeres, vonat- és fénysorompó mániás!:)
Ti tudjátok, az ilyen mánia mivel jár, nem is részletezném.
Mivel minden e téma körül mozog nála, sok százra bővült alkotásiból csokorba szedtem párat és egy levél kíséretében elküldtem a MÁV-igazgatóságára.
A levélben ecseteltem nagyjából a vasút- és vonatok iránti imádatát és kértem, valamilyen módon kaphassunk bármilyen rozsdás, kiselejtezett vasúttal kapcsolatos kis ereklyét, ami nekik már nem kell, Zéténynek viszont nagy kincs lenne. Gondoltam rozsdás tárcsa, lámpa, tábla, talán akad….
Nem kellett sokat várni, reagáltak a levelemre és legnagyobb meglepetésemre, pár telefonon történt egyeztetés után megjelent 5 MÁV-dolgozó teljes harci díszben és letelepítettek udvarunkban egy IGAZIIIII!!!!! fénysorompót, tolatólámpát, helységjelző táblát, telefonos irányítóközpontot…. Mindezeket letakarva kellett egy napig Zéti elől elrejteni, mert tegnap kivonult a MÁV igazgatóságának képviselete és ünnepélyesen átadták számára sok egyéb ajándékkal együtt!:)))
Ezúton is köszönet a MÁV-nak mert még most is hihetetlen számunkra, hogy ilyen hatalmas boldogságot szereztek a kisfiamnak!:)))
A sorompóból kiiktatták az áramot és elemesre átalakították, melyet saját kezűleg irányíthat!:))))
Van az udvarban egy kis házi készítésű állomásépülete, most ott reggelizik, ebédel, vacsorázik!:)))
Már csak sínpályás kis vonat-szerelvényt kell valahonnan keresni, hogy teljes legyen a dolog, és hasonló vonatimádó gyerekeket meg tudjunk invitálni egy kis vonatozásra!:))))
Vannak még csodák és önzetlen, segítőkész emberek!:))))
Köszönöm, köszönöm köszönöm!:)))) ”