A magas szintű párbeszéd folytatását várja Martonyi utódjától a román külügyminiszter

A magas szintű párbeszéd folytatását várja Martonyi utódjától a román külügyminiszter
Nagy veszteségnek nevezte a kétoldalú kapcsolatok számára Martonyi János külügyminiszter visszavonulását Titus Corlatean, a román diplomácia vezetője, és úgy vélekedett, hogy utódjának nem lesz könnyű dolga, mert ugyanolyan magas szinten kell majd tartania a két ország közötti “kiváltságos” párbeszédet.

Corlatean a román közszolgálati televíziónak adott szerda esti interjújában kifejtette: a magyar-román kapcsolatok jövője szerinte azon múlik, előnyben részesíti-e az Orbán-kormány a “pozitív” elemeket a Jobbik által megjelenített “kísértésekkel” szemben.

“Mi nyitottak vagyunk, de látva, mennyire megerősödött egy szélsőséges, euroszkeptikus párt – a Jobbikról beszélek – szeretném leszögezni: arra senki ne számítson, hogy a román hatóságok elfogadnak majd olyasmit, amit a Jobbik művelt a kampány idején. Szélsőséges megnyilvánulásokat nem tűrünk, és ezek ellen határozottan fellépünk” – jelentette ki Titus Corlatean.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter