A lopás független az etnikai hovatartozástól

Akt.:
A lopás független az etnikai hovatartozástól
A politikusok mindig is támaszkodtak a nemzetiségekre, annak érdekében, hogy szavazatokat szerezzenek.

Függetlenül attól, hogy hagyományos román pártokról, vagy nemzeti kisebbségi pártokról van szó, mindannyiuknak sikerült akadályokat állítaniuk a románok, magyarok, szlovákok, németek, zsidók és az összes többi nemzet közé, csupán azon keresztül, ahogy ők a politikát értelmezik. A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) a polgárok felé és nem ezek nemzetisége felé forduló párt, az Alianța 2020 USR PLUS Szövetség pedig egy alapvetően Európa-párti politikai erő, amely az egységes és sokszínű Európáért és a kisebbségek egyenlő jogaiért küzd.

Nemzetiségtől függetlenül mindannyian szeretnénk kórházakat, iskolákat, autópályákat és a lehető legjobb életkörülményeket. Sem a magyaroknak, sem a németeknek, sem a zsidóknak, sem a szlovákoknak nincs külön autópályájuk, amin közlekedhetnek Romániában. Ugyanabba a dugóba kerülünk a forgalomban, ugyanazokban a gödrökben tesszük tönkre autóinkat, vagy éppen ugyanazokon a zsúfolt utakon veszítjük életünket. Nincsenek kórházak etnikai hovatartozás függvényében, a bogarak minden szalonban egyformán ott vannak, a gyógyszerek ugyanannyiba kerülnek. Romániát pozitív példaként említik a kisebbségi jogokkal kapcsolatos gyakorlatok szempontjából. Azonban ezek képviselői szégyent hoznak közösségeikre, azzal, hogy bűntársak lettek a parlamenti többség demokráciaellenes döntéseiben.

Amikor a PSD-ALDE-RMDSZ többség és az egyes nemzeti kisebbségek néhány képviselője összefog annak érdekében, hogy a bűnözők érdekeit szolgáló törvényeket hozzanak, senki sem nyer, de mindenkit veszít. Minden becsületes állampolgár, nemzetiségtől függetlenül.

Amikor az RMDSZ a PSD-vel és az ALDE-vel együtt megszavazta a kártérítési fellebbezési törvényt, és több mint 16.000 bűnözőt engedtek ki a börtönökből, a romániai magyar kisebbség ugyanolyan kockázatoknak lett kitéve, mint a román többség. A bűncselekmények elkövetői nem diszkriminálnak etnikai alapon.
Amikor a nemzeti kisebbségek képviselői, a PSD-ALDE-RMDSZ mellett megszavazták a büntető törvénykönyv módosítását a tolvaj politikusok érdekében, azt is megengedték, hogy az etnikai kisebbségek pénzéből lopjanak. A korrupció nem tesz különbséget.

Május 26-án, a nemzetiségi hovatartozáson túl szavazzon az Alianța 2020 USR PLUS Szövetségre, ha elege van azokból a politikusokból, akik 30 éve vezetnek minket, mind ugyanazok a „sztárok” és nyugdíjas politikusok, akiket az Európai Parlamentbe küldünk, ahol 5 évre eltűnnek előlünk, és ha európai szintű képviselőket szeretne, akik hajlandóak harcolni a demokrácia, a jogállamiság, a tisztességes társadalom, de az etnikai hovatartozástól függetlenül jólétben élő európai polgárokért is.

Május 26-án mondjon IGEN-t a népszavazás két kérdésére, hogy Romániát visszaadjuk a becsületes embereknek, etnikai hovatartozásuktól függetlenül.

Jelen anyag megrendelője az Uniunea Salvați România Párt (az Alianța 2020 USR PLUS Szövetség része), készítette a Erdon. Egységes azonosító szám: 41190006.

(Fizetett hirdetés: H215050)