A liturgikus év csúcspontja

A liturgikus év csúcspontja
Nagyvárad – Virágvasárnap délelőtt a váradi Bazilikában lezajlott ünnepélyes szentmise a Püspöki Palota előtti barkaszenteléssel kezdődött. A hívek innen vonultak be a székesegyházba, a megyés püspök vezetésével.

Virágvasárnap, Krisztus Urunk Szenvedésének Vasárnapján a nagyváradi Bazilikában lezajlott ünnepélyes szentmise a Római Katolikus Püspöki Palota bejárata előtti barkaszenteléssel kezdődött. A hívek Exc. Böcskei László megyés püspök, Exc. Tempfli József ny. megyés püspök, Mons. Fodor József általános helynök és Ft. Vakon Zsolt püspöki titkár vezetésével innen vonultak be a Székesegyházba, ahol az egyházmegye főpásztora mutatott be szentmisét.

A szertartás keretében a kórus közreműködésében elhangzott Jézus szenvedéstörténete (passió), Szent Lukács evangéliuma szerint. Az áldoztatás után Exc. Böcskei László arra buzdította a jelenlevőket: próbáljanak mély átéléssel tekinteni az előttünk álló napokra. A nagyhét ugyanis a liturgikus év csúcspontja, keresztény életünk legfontosabb időszaka, amikor évről-évre megváltásunk tetteire emlékezünk.