A legkiseb lehet a legnagyobb

A legkiseb lehet a legnagyobb
Szatmárnémeti – A Hans Lindner Alapítvány égisze alatt működő Reménysugár program keretében urnákat helyeztek ki Szatmárnémeti két szupermarketében.

Szatmárnémeti két szupormarketjében is megtalálható a Reménysugár által kihelyezett urna, melyben a rákos gyermekek számára kívánnak gyűjteni. Amint azt Koczinger Tibor a Hans Lindner Alapítvány ügyvezető igazgatója elmondta ezek az urnák állandóan kivannak helyezve, így az adakozók bármikor (névtelenül) igénybevehetik. Elmondása szerint amikor elindult a Reménysugár akció, akkor csak évente egy jótékonysági–estet szerveztek a környéken élő rászoruló gyermekek megsegítésének céljából. Ez mára már kinőtte magát egy közösségi programmá. „Az alapítvány már csak a logisztikai hátteret biztosítja a Reménysugár számára, az anyagi feltételeket a szatmári közösség adja meg. Ez már egy nagy közösségi program, amit a szatmárnémeti lakosság magáénak tekint” — folytatta Koczinger Tibor. Az ügyvezető igazgató azt is elárulta, hogy a megyénkben élő magánemberek, valamint válallkozók egyaránt, nemcsak a jótékonysági–estek során adakoznak, valamint felajánlják adójuk két százalékát, hanem a kihelyezett urnákba is adakoznak lehetőségeikhez mérten.

Bármilyen segítségre szükség van

A kihelyezett urnák célja, hogy egy bizonyos folyamatosságot biztosítanak, mivel ezekből folyamatosan pénz gyűl, amelyből pénzügyi alapja van a Reménysugárnak és fedez bizonyos költségeket. Kérdésünkre Koczinger Tibor elmondta, hogy az urnákban gyűlt pénzből különböző és drága gyógyszereket vásárolnak a rákos megbetegedésben szenvedő gyermekek számára, melyeket hazánkban már nem lehet beszerezni és Magyarországról, vagy Németországból hozatják el azokat a gyermekek számára. Aki adományozni szeretne, vagy segítségre szorul, vagy akár névtelenül is úgy szeretne segíteni egy családon, hogy felhivja az alpítvány figyelmét rájuk az telefonon érdeklődhet hétköznapokon 8 és 16 óra között a 715136–os, vagy a 0361–404470–es telefonszámon. „A Reménysugár ma már a szamáriak adományaiból tartja fenn magát” — monda Koczinger Tibor.