"A legfinomabb parfüm" Bolojan

Nagyvárad – Ilie Bolojant bírálja, címkézi, Marossy Annát és Mihai Togort hiányolja az újra hatalomra törő PD-L egyik embere Nagyváradon.

Továbbra sem változott a Nagyváradon ellenzékben lévő PD-L itteni sajtótájékoztatóinak tematikája. Ma már a sokadik olyat tartották, amelynek témája kizárólag a PNL-s városvezetés bírálata volt. Mint már megírtuk, az ellenzéki erő néhány hete nyilvánosan is tudatta, hogy fő céljuk a váradi elöljáróság visszaszerzése a következő helyhatósági választáson – ebbe a tervbe illeszkednek ilyen tájékoztatóik.

“Éhségsztrájkoljanak!”

A mait Mircea Matei, a PD-L helyi vezetőségi tagja tartotta, s szokás szerint kifogásolta például, hogy Bolojanék parkolóházat építenének a Városháza utcai étkezde helyére, valamint, hogy a Nagyvásártéren körforgalmat akarnak kialakítani, továbbá, hogy a Dacia sugárúton felszedték e beton-sávelválasztókat, s növényzettel helyettesítik. Matei szerint egyik tervhez sincs meg minden szükséges okmány. Azt is kifogásolta, hogy amíg ők voltak hatalmon, addig sok fakivágás miatt botrány volt, de – legalábbis állítása szerint – a PNL-s városvezetés már több száz fát vágatott ki felújítások miatt, ám a lakosság és a sajtó is türelmes az utóbbiakkal.

„Hol van most Marossy Anna és Mihai Togor, a nagy környezetvédők, akik azonban mindig csak kampányban hallatják hangjukat? Akarom látni, hogy most is tiltakoznak, fákhoz láncolják magukat, éhségsztrájkolnak, tüntetnek. Különben a nullával egyenlő a tevékenységük” – vélekedett Matei. A PD-L politikusa azt is hangoztatta, hogy szerintük Bolojan idegen tollakkal ékeskedik amikor befektetésekről beszél, mert „minderre a PD-L szerzett pénzt, ami hiba volt, belátom”. Matei ismét újabb szóképekkel is illette a polgármestert. Bírálatai sorában elhangzott, hogy szerinte Bolojan „a legfinomabb parfüm”, „el lider maximo”, „az erény örök lovagja”, illetve „az urak ura”.

A tájékoztató másik momentumaként egyébként a PD-L egyik városi tanácsosa, Dorin Corcheş beismerte, hogy két illegálisa határozatot fogadtatott el a tanáccsal, amiért utólag elnézést kért, s a döntések megsemmisítését indítványozta.