A legendás Omega együttes zárta a Partiumi Magyar Napokat

Az Omega zárta PMN-t
Az Omega zárta PMN-t
A magyar rocktörténelem ikonikus bandájával, az 55 éves Omegával zárult a 16. Partiumi Magyar Napok. Több mint 17 ezres közönség előtt játszott a legendás együttes Szatmárnémeti új központjában.

A Partiumi Magyar Napok az erdélyi fesztiválok úttörőjeként 2002-ben indult, az akkori rendezvény 3 napja során 2 helyszínen, összesen 7 koncerten és 21 egyéb programon, több mint 3000-en vettek részt. A idei rendezvény programfelhozatalában és arculatában is megújult, 8 nap alatt pedig 22 koncerttel, színházi előadással, gyerekprogramokkal várta széleskörű közönségét.
Hatalmas nyüzsgés és programkavalkád jellemezte az idei PMN zárónapját, ugyanis a Kossuth-kerti programok és koncertek teljesen megtöltötték Szatmárnémeti legnagyobb zöldövezetét, ahol többek között fellépett a Villon Trió, Dér Heni, majd pedig a helyszíni programok és koncertek sorozatát a Republic koncertje zárta. Bár már „Cipő” nélkül játszik az együttes, de az elmúlt évtizedek meghatározó slágerei osztatlan sikert arattak és a közönséggel való éneklés sem maradt el, mint ahogy Bódi László kedves emléke is ott lebegett mindenki szíve felett.
Legendákhoz méltó módon lépett a színpadra az idén 55 éves Omega együttes Szatmárnémeti új központjában, akik koncertjén a csendőrség becslései szerint több mint 17 ezer ember vett részt.
A magyar rocktörténelem meghatárózó zenekara legendákhóz méltó intróval nyitotta szatmári koncertjét, ahol az elmúlt év legemlékezetesebb pillanatait tárta a közönség elé. Ezt követően pedig felcsendültek a jól ismert dallamok: itt volt a Babylon, a Fekete pillangó, a Ballada a fegyverkovács fiáról, Ezüst eső és a Hajnali óceán. A közönség pedig tombolt, egy emberként énekelte Kóbor Jánossal a dalszövegeket, az Omega frontembere pedig a mai fiatalok által is megirigyelhető módon tolta végig a bulit. A lézershow pedig csak még exkluzívabbá és még ütősebbé tette a z Omega koncertjét. A fények és a dalok megtöltötték az Október 25.-e teret, a hangok pedig bejárták a várost. Ismét sikerült bebizonyítani, hogy öreg rocker nem vén rocker, mert amit az Omega és a közönség művelt a 16. Partiumi Magyar Napok záróbuliján, azt a legnagyobb fesztiválok is megirigyelhetik. A közel 2 órás show után pedig jött a ráadás: az Omega nevét skandáló tömeg végre meghallgathatta a Gyöngyhajú lányt, Léna is mesélt Dimitriről, a tömeg pedig tombolt. Tizenéves és idős egyaránt énekelte, hogy “az volt a tél, szörnyű tél, Dimitri legendát mesél”, a legenda pedig ott elevenedett meg a szemünk elött. A ráadást pedig újabb ráadás követte és végre felcsendültek a szatmári estében az örökzöld dallamok, a Petróleum lámpa pedig a szó legnemesebb értelmében “robbantotta” fel az Új központot. Aztán végleg kialudtak a fények és elhallgattak a hangszerek. Az Omega ismét bebizonyította, hogy nem hiába ők a magyar rocktörténelem legidősebb és legelismertebb rockzenekara. A szatmáriak pedig ismét arról tettek tanúbizonyságot, hogy messze földön az egyik leghálásabb közönség, akik rajongásig imádják kedvenceiket és kulturált módon, egymásra figyelve és egymásra vigyázva tud szórakozni. Köszönjük Omega, köszönjük Szatmárnémeti! Jövőre találkozunk egy újabb Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozaton.