A legcsodálatosabb európai utak: a Ford Fiesta ST bejárta a C462 főutat Katalóniában

A legcsodálatosabb európai utak: a Ford Fiesta ST bejárta a C462 főutat Katalóniában
Sok figyelemreméltó autóút létezik Európában. Több olyan út van, amelyik nem annyira ismert, pedig olyan mértékben lenyűgözőek, hogy a természet szerelmeseinek, a szerpentinek kedvelőinek vagy az egyszerű, de szenvedélyes gépkocsivezetőknek megérné keresztül-kasul utazni. A Forddal most felfedezheti a természet csodáit, az ismert vagy rejtett utakat.

Ez a híres út Észak-Katalóniában mintegy 100 kilométeren fut, egészen La Seu D῾Urgellig, amely Észak-Andorrában van. Legmagasabb pontja 2000 méteren van, ahol a Piereneusok teljes pompájában gyönyörködhet az utazó.

A legjobb dolog azonban az, hogy az út légnagyobb része a pusztában kanyarodik, mintegy játszóteret nyújtva a szenvedélyes gépkocsivezetőknek. Itt elemükben érezhetik magukat, mivel kevés autó jár arra, és a Ford Fiesta ST élénk színeket és csodás hangzást hoz a környezetbe. Ez az útvonal 56/60-as értékelést kapott, ekképpen az egyik legcsodálatosabb autóútnak lett nyilvánítva Steve Sutcliffe volt autóversenyző által.

A csodás autóutakon való felfedezéseknek elengedhetetlen része egy „zsebrakéta”, vagyis a Ford Fiesta ST, ami eszébe juttatja a Ford pedigréjét. Ez egy kis „zsebautó”, ami hatalmas erővel bír, mindig eléri, hogy Ön bármikor boldogan vezesse.

A Ford Fiesta harmadik generációja, a „hot hatch” kategóriában szereplő kisautó felkavarja az érzelmeket, tele van újdonságokkal, melyeket mi már megtapasztalhattunk a romániai utakon, hiszen ez a kisautó már igazi híresség idehaza.

A Ford Fiesta ST három vezetési módra van beállítva: normál, sport és versenypálya. Másfél literes EcoBoost motorjával és leeresztőszelepével el fog kápráztatni pár dobhártyát, amikor a „versenypálya” üzemmódba fogja helyezni. A régebbi Fiesta ST200 modell erőforrásaihoz hasonlóan, az új Ford Fiesta ST 200 lóerős, 290 Nm-s, bizonyára belepréseli vezetőjét az ülésbe, amikor felgyorsul nulláról 100 km/h-ra, csupán 6,5 másodperc alatt. Most sem hiányozhat a kulcs nélküli indítás beállítása, a 8 inches Ford SYNC multimédiás rendszer, a Bang&Olufsen audiorendszer és egyéb részletek, amelyek emlékeztetik arra,hogy egy ST-modellben ül.


A Ford Fiesta ST új generációjának motorháztetője alatt egy háromhengeres 1,5 literes EcoBoost motor van, amely 200 lóerőt fejt ki, 6000 rpm és 290 Nm, 1400 és 4000 rpm értékekkel. A gyorsulás 0-ról 100 km/h-ra 6,5 másodperc alatt történik (kezdetben 6,7 másodperc alatt), a maximális sebesség 232 km/h. A Fiesta ST háromhengeres motorja el van látva az egyik henger kikapcsolási rendszerével. Amikor a motor igénybe van véve, például az autópályán, az egyik henger meg van állítva, hogy a jármű kevesebb üzemanyagot fogyasszon. A Ford vezetői szerint a fogyasztás és a széndioxid-kibocsátás 11 százalékkal kisebb, mint a Fiesta ST200-nál.

A Fiesta ST új generációja igény szerint csúcsászgátló differenciállal van ellátva (újdonság a Fiestánál), amely párhuzamosan működik a Torque Vectoring Control technológiával. A torziós rúddal ellátott hátsó felfüggesztés a Kék Oválisnál szabadalmaztatotl speciális rugókat tartalmaz, újdonság a Fiesta ST modellnél. Force Vectoring Springs néven a következő előnyökkel járnak: javítják az oldalirányú merevséget, 10 kilogrammal könnyebbek más megoldásoknál, kompatibilisak a lengéscsillapítókkal, teljes kényelmet biztosítva.

A Ford Fiesta ST Tenneco lengéscsillapítókat használ, elöl duplacsövű, hátul egycsövű. Mindegyik különleges technológia alapján készült.

Nagyobb gyorsaság elérése érdekében, az új Ford Fiesta ST Launch Control rendszert tartalmaz, amelynek beállításait a kormányról lehet elvégezni.

Egy másik újdonság a különböző választható üzemmód, amelyek megváltoztatják a motor válaszát, a felfüggesztéseket és a kipufogó hangját. Ezek neve hivatalosan Drive Modes, és háromféle üzemmódot biztosítanak: normál, sport és track.

A Ford Fiesta ST belső összetevői a Recaro ülések és egy alul levágott kormány. A SYNC 3 multimédiás rendszer egy 6,5 inches képernyővel van ellátva, az ügyfelek kérésére rendelhető egy 8 inches kijelző is, ugyanakkor az új Ford Fiesta ST egy B&O Play audiorendszert is kínál. A biztonsági berendezés magában foglalja az futófelületen való maradás rendszerét, figyelmeztető rendszert a sáv elhagyása esetén és intelligens sebességkorlátozót. Ezenkívül a Fiesta ST modellt egy közúti jelzőtáblákat felismerő rendszerrel is ellátják.

Az új Ford Fiesta ST háromajtós és ötajtós változatban is rendelhető.

A különböző modellektől függetlenül, a Ford Carbenta Comnál megtalálja az autót, amely kiegészíti az Ön személyiségét, és mosolyt csal az arcára.

Fedezze fel a különbséget egy Ford volánjánál! Várjuk Nagyváradon, a Borsi út 32/D szám alatt vagy a www.fordoradea.ro honlapon!

Címkék: , ,