A külügyminisztérium utazási figyelmeztetést adott ki Szlovéniára, Horvátországra, Bosznia-Hercegovinára és Belgiumra

Akt.:
A külügyminisztérium utazási figyelmeztetést adott ki Szlovéniára, Horvátországra, Bosznia-Hercegovinára és Belgiumra
© A woman covers her face while walking during a blizzard in Bucharest, Romania, Wednesday, Jan. 29, 2014. Weather forecasters issued a code red severe weather warning as a second wave of blizzards affects the southeastern regions of Romania disrupting road and rail traffic.(AP Photo/Vadim Ghirda)
A külügyminisztérium utazási figyelmeztetést adott ki Szlovéniára, Horvátországra, Bosznia-Hercegovinára és Belgiumra.

A külügyminisztérium közleménye szerint Szlovénia területén erős lehűlésre, havazásra és széllökésekre kell számítani, főként az ország dél-nyugati és dél-keleti részén, az Olaszországgal és Horvátországgal határos régiókban, valamint az Adriai-tenger partján.

Szlovénia autópályái nincsenek lezárva, de a forgalom lassan halad, helyenként jégréteg képződhet, és egyes szakaszokon és havazás is valószínű.

További információk az utakról a www.promet.si honlapon, valamint a 1970- es vagy a +38615188518- as telefonszámon.

Horvátország középső régiójában január 13-ától narancssárga jelzésű figyelmeztetés lépett érvénybe nagy mennyiségű havazásra vonatkozóan. Az ország észak-keleti részén esőre vonatkozó vörös riasztás, és erős széllökésekre figyelmezetető narancssárga riasztás lépett érvénybe.

További információk a horvátországi útviszonyokról: http://www.hak.hr/e. Horvátországban november 15-e és április 15-e között kötelező a téligumik használata.

Bosznia-Hercegovinában január 13-án délután 4 órától éjfélig heves esőzésre vonatkozó vörös riasztás lesz érvényben Livno és Mostar, valamint Trebinje régiókban.

Az esőzés a hőmérséklet lehűlése következtében havazássá alakulhat. A téligumik használata Bosznia-Hercegovinában is kötelező április 15-éig.

Bővebb információkat a http://bihamk.ba/ és a http://www.meteoalarm.eu honlapon találhatnak az érdeklődők.

Belgiumban narancssárga jelzés van érvényben erős havazásra és fagyra vonatkozóan – figyelmeztet a külügyminisztérium.

Havazásra, széllökésekre és fagyra Belgium egész területén számítani lehet, azonban főként a dél-keleti országrészt és a tengerpartot érinti. Helyenként akár 100 km/h erősségű széllökésekre is számítani lehet.

A külügyminisztérium felhívja a külföldre utazó román állampolgárok figyelmét a Călătoreşte în siguranţă applikációra, amelyen utazási tanácsokat kaphatnak, és tájékozódhatnak az érvényben lévő figyelmeztetésekről.

www.agerpres.ro

Címkék: ,