A külügyminisztérium szerint egyelőre nem kért román állampolgár konzuli segítséget a törökországi és görögországi földrengés nyomán

A külügyminisztérium szerint egyelőre nem kért román állampolgár konzuli segítséget a törökországi és görögországi földrengés nyomán
A külügyi tárca közlése szerint mindeddig egyetlen román állampolgár sem fordult konzuli segítségért a Törökországban és Görögországban péntek reggel bekövetkezett földrengés nyomán.

Az AGERPRES hírügynökségnek küldött közleményében a külügyminisztérium azt írja: Románia Athéni Nagykövetsége és Románia Izmiri Főkonzulátusa a helyi hatóságokkal karöltve próbál minél több adatot gyűjteni a földrengés következményeiről és az esetleges román állampolgárságú érintett személyekről.

Konzuli segítségért Románia Athéni Nagykövetségéhez a (0030) 2106728879 és (0030) 2106744544 telefonszámokon, illetve Románia Izmiri Főkonzulátusán a (0090) 232 4650579-es telefonszámon lehet fordulni.

Csütörtökről péntekre virradóan a Richter-skála szerinti 6,7 fokos földrengés történt Bodrum közelében, Törökország délnyugati régiójában – közölte az amerikai földtani intézet (USGS). A földmozgás következtében az Égei-tengeren lévő Kosz szigetén két személy életét vesztette.

A földrengés erőteljesen érződött Törökország nyugati partjainál, főleg Bodrum városában, valamint az Égei-tenger görög szigetein.

www.agerpres.ro