A Külügyminisztérium nehézségekre figyelmezteti a Romániába készülő fuvarozókat

A Külügyminisztérium nehézségekre figyelmezteti a Romániába készülő fuvarozókat
Romániában a kamionsofőrök meghatározatlan ideig beszüntetik a munkát, ezért az áruszállítók az ország elkerülésére kérték a fuvarozókat – figyelmeztet a Külügyminisztérium konzuli szolgálata.

 

A konzuli szolgálat honlapján emlékeztetnek: a román közúti áruszállítók szövetsége hétfőn jelentette be, hogy csütörtöktől a kamionsofőrök meghatározatlan ideig beszüntetik a munkát az országban.

A spanyol, görög, és olasz kamionosok példáját követve a nagyvárosok elkerülő útjain és a főbb útvonalakon sorakoztatják fel járműveiket, amelyeket csak személygépkocsik, illetve a rendőrség, a tűzoltók járművei és mentőautók előzhetnek meg – közölték.

Idézték továbbá a közúti áruszállítók közleményét is, amelyben az áll: “Minden fuvarozónak azt ajánljuk, hogy május 22-től kerülje el Romániát, hogy ne kerüljenek blokád alá tiltakozásunk ideje alatt”.

A kamionosok a közúti áruszállítást érintő törvénykezés ellentmondásainak kiküszöbölését, a korrupció felszámolását és konstruktív párbeszédet követelnek a román kormánytól.

Címkék: ,