A külügyminiszétrium válságstábot állított fel a Líbiában elrabolt román állampolgár miatt

A külügyminiszétrium válságstábot állított fel a Líbiában elrabolt román állampolgár miatt
A külügyminisztérium szombaton bejelentette, hogy válságstábot állítottak fel az elrabolt román állampolgár miatt, akit a nemzetközi sajtó szerint Líbiában raboltak el.

A külügyminisztérium arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy a lehető legsürgősebben felmérik a helyzetet, azonban a líbiai viszonyokat tekintve, az ellenőrzési eljárások elhúzódhatnak. A válsághelyzetet Romániai líbiai nagykövetségén keresztül kezelik, amelyet Tunisba helyeztek át, írja a külügyi közleményben. A külügyminisztérium megemlíti, hogy 2015 óta legmagasabb figyelmeztetés érvényes Líbiára: “Nagy veszély – azonnal hagyják el a térséget vagy az országot!”

Egy fegyveres banda szombaton három líbiai és egy román állampolgárságú mérnököt rabolt el Sharara környékéről, amely a Murzuk kőolajmező része, közölte a Xinhua hírügynökség katonai forrásra hivatkozva. A neve elhallgatását kérő forrás azt nyilatkozta, hogy akkor rabolták el a mérnököket, amikor egy másik területre indultak a szálláshelyükről. Személygépkocsijukat elhagyatva találták meg.

Az Anadolu hírügynökség szerint nem tudni, hová vitték az elrabolt személyeket és eddig egyetlen csoportosulás sem vállalta magára a rablást. A török hírügynökség szerint a hatóságok már keresik az elrabolt személyeket, ugyanakkor megemlítik, hogy pénteken szintén elraboltak két líbiai mérnököt, de még aznap elengedték őket.

www.agerpres.ro

Címkék: ,