A kormány és Liviu Dragnea lemondását kérték országszerte a tiltakozók

Nagyszebenben több mint 2.000 személy vonult fel
Nagyszebenben több mint 2.000 személy vonult fel
A Viorica Dăncilă miniszterelnök által vezetett kormány és Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökének lemondását kérték kedd este a fővárosban és a nagyobb városokban tüntető emberek.

A Victoriei téren több mint száz személyt tiltakozott, akikhez a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, Ludovic Orban és több liberális párti honatya csatlakozott, Raluca Turcan, Mara Mareş, Robert Sighiartău is.

A tüntetők zászlókat lobogtattak, közben azt skandálták, hogy a ,,PSD mondjon le”, a ,,PSD a vörös pestis”, ,,Holnaptól nincs PSD”. A tiltakozók egy nagy felirattal érkeztek a helyszínre, amelyen az állt, hogy ,,A legvégsőkig harcolunk Romániáért”.

Ludovic Orban PNL-elnök arra biztatta a párt szimpatizánsait, hogy békésen támogassák szerdán az Izvor parkban a bizalmatlansági indítványt.

Nagyszebenben több mint 2.000 személy vonult fel egy 12 kilométeres szakaszon és szintén a kormány, valamint Liviu Dragnea lemondását kérték. A tervek szerint szerdán ismét tüntetni fognak.

Kolozsváron száznál is többen tiltakoztak a főtéren, ahol néhány napja többen sátrat vertek fel és állandó tiltakozást szerveztek. A megszokottól eltérően a tüntetők nem vonultak végig az utcákon, hanem 21 óráig a főtéren maradtak, ahol vuvuzelákkal, sípokkal hívták fel magukra a figyelmet.

www.agerpres.roA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .