A kormány egy másik tagja veszi át az európai ügyekért felelős miniszter feladatait az Általános Ügyek Tanácsában

Victor Negrescu
Victor Negrescu
A kormány egy másik tagja veszi át az európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter feladatait az Általános Ügyek Tanácsában (CAG) – rendelte el a kormányfő.

‘A miniszterelnök úgy rendelkezett a kormány november 9-ei ülésén, hogy a kormány egy másik tagja veszi át az európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter feladatait a CAG-ban (Általános Ügyek Tanácsa – amelyben a tagállamok európai ügyekért felelős miniszterei vesznek részt)’ – írja a külügyminisztérium Facebook-oldalán.

A központi sajtó arról cikkezett szombaton, hogy Victor Negrescu európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter benyújtotta volna lemondását.

Rovana Plumb, európai alapokért felelős miniszter azt nyilatkozta, hogy ‘úgy tűnik’, Negrescu valóban benyújtotta lemondását, amelynek hátterében személyes okok állhatnak. A miniszter mindenkit arról biztosított, hogy az ország készen áll az EU-s elnökség átvételére.

Vasárnap Negrescu Facebook-bejegyzésben tisztázott néhány körülményt, ami az Európai Unió Tanácsa soros elnökségének Románia általi átvételét illeti.

‘A legfontosabb az, hogy az elnökség átvételének előkészítése politikailag és logisztikailag is a tervek szerint halad. Minden készen áll, amennyiben nem történik jelentős változás a kormány által elfogadott programhoz képest’ – nyilatkozta Negrescu.

Negrescu, aki európai parlamenti képviselői helyéről mondott le, hogy elfoglalhassa ezt a tisztséget’érdekesnek’ tartja, hogy míg két nappal ezelőtt még mindenki elégedett volt a felkészüléssel, alighogy ‘csodálatos módon’ kiszivárgott esetleges lemondása, többen ‘agresszív támadást’ intéztek ellene.

Hozzátette: a felkészülésnek folytatódnia kell. ‘Pénteken, amikot eljöttem az irodámból, mindent előkészítve hagytam a következő hétre. Azt szeretném, ha a projekt folytatódna. (…) Önkéntesként is dolgoznék egy ilyen fontos projektben, ha igény van erre’ – írta Negrescu.

www.agerpres.ro