A kórházmenedzser ügyei

Nagyvárad – Nagy port kavart a sajtóban az, hogy Emil Popovici Mut kórházmenedzser állítólag leváltani készül több osztályvezető főorvost.

A hír úgy született, hogy a Nagyváradi Egyetem egy átiratot küldött a kórháznak, melyben megemlíti négy osztályvezető főorvos leváltásának a lehetőségét is. Mindezek mögött az áll, hogy azzal egyidejűleg, hogy a kórház egyes osztályai egyetemi klinikai osztályoknak minősültek, nagyobb hangsúly esett az egyetemmel való együttműködésre. A vonatkozó törvények szerint egy együttműködési egyezménynek is születnie kell a két intézmény között, s az egyetem javasolhat osztályvezetőket is. A javaslatot a megyei közegészségügyi hatóságnak is jóvá kell hagynia,mondta a kórházmenedszer – neki viszont semmi beleszólása nincs ebbe. Egyelőre még semmi biztosat nem tudni ez ügyben, hamarosan elkezdik majd a tárgyalásokat az egyetemmel az együttműködési egyezmény részleteiről. Ugyanúgy megtörténhet, hogy nem változnak az osztályvezetők, mondta a menedzser.

 

Rendelők

Egyéb ügyekre is kitért: nincs értelme a járóbeteg rendelőt a kórház régi épületébe költöztetni (mint ahogy szó volt róla) – mivel a földszinten egyelőre folyamatban vannak a rehabilitációs munkálatok. Ezenkívül várnak egy olyan minisztériumi rendeletet, mely kötelezővé teszi a járóbeteg rendelők létesítését a kórházakban. Akkor pedig az újabbik épületben válik szükségessé a poliklinika létesítése.

Végül szóba került az orr-fül-gégészeti osztályon évek óta hiányzó toalettajtók kérdése is. „Nem én mozdítottam el ezeket a helyükről” – mentegetőzött a menedzser, hozzátve, hogy ezek felszerelése a rehabilitáció tervében szerepelnek.

 

Neumann Andrea