ERDON Helyi hírek

2010.12.28. 12:30

Szigorú ellenőrzések

<p>Nagyvárad - Míg tavaly 11.976 nagyváradi személy kapott fűtési segélyt, az idén 7.122 kérvényt hagyott jóvá a Nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatala (ASCO), tudtuk meg Gáti Gizellától, a hivatal munkatársától.</p>

Egyúttal 460 kérvényt visszautasítottak, mivel, mint kiderült, a kérvényezők eltitkolták ingatlanaikat vagy olyan ingóságaikat, melyek kizáró tényezőként szerepelnek a törvényben. Ezekre úgy derült fény, hogy összehasonlították a beküldött adatokat a gazdasági igazgatóságnál szereplőkkel, az adott személyi számok alapján. Még nem tudják, hogy miként fognak eljárni ezekben az esetekben, mondta a hivatal munkatársa, annyi biztos, hogy a törvény szerint pert indíthatnak ellenük, valamint 1000 és 10.000 lej közötti pénzbírságot is kiszabhatnak nekik.

Egyúttal a napokban elkezdték otthonaikban is ellenőrizni az igénylőket - egyelőre főként a lakossági bejelentések alapján. Mostanáig mintegy tíz esetben jelentették fel várdi lakosok saját szomszédaikat azért, mert szerintük jogtalanul igényeltek fűtési segélyt. Ezeknek az eseteknek egy része igaznak bizonyult, egy része meg nem, mondta a hivatal munkatársa. Mindenesetre az elkövetkezendőkben az ASCO több munktársa reggeltől estig terepmunkát fog végezni, ugyanis a törvény szerint az igénylők 3%-át szúrópróbaszerűen, otthonában is ellenőrizniük kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!