A kolozsvári színház csatlakozik a Művészek a művészekért kampányhoz

A kolozsvári színház csatlakozik a Művészek a művészekért kampányhoz
A kolozsvári színház csatlakozik a Román Színházi Szövetség(UNITER) által meghirdetett Művészek a művészekért országos jótékonysági kampányhoz. A kampány keretében a színház március 10-én és 11-én műsorra tűzött Angyalok Amerikában I-II előadások jegybevételét ajánlja fel az egészségügyi vagy anyagi nehézségekkel küzdő művészek számára.

 

A kolozsvári nézők a kampányt a jegypénztárban vásárolt jegyek ellenértékével támogathatják. A tizenhetedik alkalommal megszervezett kampányhoz bárki csatlakozhat, az adományokat és a támogatásokat a Színházi Szolidaritási Alap (Fondul de Solidaritate Teatrală) Raiffeisen Banknál nyitott bankszámlájára várják.

Az Angyalok Amerikában a nyolcvanas évek Amerikájáról fest sokszínű képet, Ronald Reagan elnöksége és az AIDS-járvány kitörésének idején. Szereplői egytől egyig valamilyen kisebbség tagjai: zsidók, homoszexuálisak, mormonok. Az Angyalok Amerikában arról a „nagy átkelésről” szól, amelyet a szereplők többsége megtesz, hogy újragondolja a sorsát és szembenézzen vele. Az előadást nemrég négy díjra jelölte a Román Színházi Szövetség (legjobb férfi szereplő, legjobb női és férfi mellékszereplő, legjobb rendező) – olvasható a Kolozsvári Magyar Színház közleményében.
Az Angyalok Amerikában kétestés előadás március 10-11-én 19, valamint 18 órától tekinthető meg a színház stúdiótermében. Az előadásokra a jegyek a színház jegypénztárában vásárolhatók.