A Kolozsvári Magyar Opera rendkívüli előadása – Sztárvendégek a Rigolettóban

Miklósa Erika alakítja Gildát
Miklósa Erika alakítja Gildát
A világhírű Miklósa Erika operaénekesnő játssza Gildát, a mantuai herceget a neves Horváth István alakítja, míg a címszerepben a Magyar Opera énekművésze Balla Sándor látható a január 17-ei Rigolettóban.

A Kolozsvári Magyar Opera rendkívüli előadását Horváth József vezényli, rendezője Selmeczi György. Giuseppe Verdi Rigoletto című remekművét január 17-én este fél héttől tekintheti meg a közönség az opera nagytermében.

A Rigoletto soha nem került le a repertoárról, mert a szabados életű antihős, a naiv hősnő, a lelketlen bérgyilkos és a tragikus udvari bolond minden operák legélettelibb teremtményei közé tartoznak – hála persze Verdi szünet nélküli ragyogó zenéjének. A herceg ,,La donna è mobile” (Az asszony ingatag) áriája a legismertebb, de az egész Rigoletto a népszerű operaszámok parádés egymásutánja, csúcspontjuk pedig a III. felvonásbeli négyes, a ,,Bella figlia dell’amore” (Halld a szómat, édes lánykám): itt a három főszereplő és Maddalena gyönyörűségesen gyöngéd dalban mondják el egymásnak ellentmondó érzelmeiket. A szereplők jellemvonásait nem egyetlen ária rajzolja meg, hanem az opera teljes folyamata bontja ki és világítja át, és az egész műalkotást Rigoletto (Verdi szavaival) „külsőre otrombán formátlan és groteszk, de bensejében szenvedélyes és szeretettel teli” alakja fogja össze.

 

Kolozsvári Magyar Opera