A Kolozsvári CFR már Román Kupa–döntős

A Kolozsvári CFR már Román Kupa–döntős
Még el sem foglalták a helyüket a nézők a bukaresti Giulesti Stadionban, a Kolozsvári CFR labdarúgó–csapata máris megszerezte a vezetést jelentő találatot a Dacia Mioveni ellen játszott Román Kupa elődöntő–mérkőzésén.

A kolozsváriak argentin légiósa Ruiz, csapata első támadását, a 26. másodpercben gólra váltotta. Ezután Ioan Andone edző csapata „megölte” a focit, a Arges megyeiek pedig többnyire nézők voltak a pályán: keveset veszélyeztették az ellenfél kapuját, a kolozsváriak pedig inkább a középpályán passzolgattak. A második félidő végén a CFR megadta a kegyelemdőfést: előbb Cadu, három perc után pedig ismét Ruiz eredményes Stanca kapuja előtt. Ezután a Dacia Mioveni játékosai teljesen összeestek, már a saját térfelükről sem tudtak kimozdulni.Az idei kiírás másik elődöntőjét, a Gloria Buzău – Unirea Urziceni mérkőzést csütörtök este 20.30 órától játszák a bukaresti Cotroceni Stadionban.

Ezt a mérkőzést is az Antena 1 közvetíti. A negyedik A CFR egyébként a negyedik kolozsvári csapat, amely Román Kupa–döntős. A torna történelme során a Kolozsvári U éppen az első kiírás (1934) döntőjét játszotta. 1948–ban a Kolozsvári CSU jutott a fináléba, majd 1965–ben a Kolozsvári Stiinta meg is nyerte a sorozatot.

Román Kupa, elődöntő

Dacia Mioveni – Kolozsvári CFR 0–3 (0–1)Gólszerzők: Ruiz (1. perc, 81.), Cadu (78.)

A Kolozsvári CFR döntős. A finálét május 10–én, Piatra Neamţon, a Ceahlăul Stadionban rendezik.